7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Art Anima

Dok se s nestrpljenjem čeka na osmu, finalnu sezonu serije Igra prestola čije emitovanje bi trebalo da počne u aprilu, Džordž R. R. Martin je objavio novu knjigu. No, umesto dugo očekivanog naslova Vetrovi zime, krajem 2018. godine objavio je prvi tom dvotomne sage Vatra i krv. Martin je svoju novu knjigu  šaljivo nazvao „GRRMarilionom“ aludirajući The post ”Vatra i krv” Džordža R.R. Martina stiže 01. aprila appeared first on Art-Anima.
Read more...
U sredu 20. marta od 18 časova u galeriji Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu, nastavlja se ciklus predavanja „Slovenska i srpska književna fantastika“. Prvi deo programa čini predavanje prof. dr Dejana Ajdačića o načinu pisanja Stanislava Lema, prisutnosti njegovih dela kod Poljaka i Srba i predstavama o čovekolikim robotima u pripoveci „Lov“, romanima Mir The post Predavanje o Stanislavu Lemu i razgovor sa Bobanom Kneževićem appeared first on Art-Anima.
Read more...
Zbirka priča Ptice u ustima Samante Šveblin, koja se na srpskom jeziku pojavila 2015. godine u izdanju Agore, našla se u užem izboru za međunarodnu Bukerovu nagradu (Man Booker International prize 2019) u konkurenciji književnih ostvarenja još 12 autora. Samanta Šveblin je zahvaljujući kratkim pričama stekla reputaciju jednog od najoriginalnijih i najsnažnijih mladih pripovedačkih glasova Latinske The post ”Ptice u ustima” Samante Šveblin u izboru za Men Buker nagradu appeared first on Art-Anima.
Read more...
Knjiga i komentari Marije Kleut i Nikoline Zobenice, Vampiri u Srbiji u 18. veku, biće predstavljena u četvrtak 14. marta 2019. (19h) u novosadskom restoranu „Paša“ (Pionirska 1, Dunavski park). Pored autorki, o knjizi će govoriti: Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Dragoljub Perić i Đorđe Randelj. Prvu polovinu knjige Vampiri u Srbiji u 18. veku čini neveliko delo objavljeno u Lajpcigu The post Novosadska promocija knjige ”Vampiri u Srbiji u 18. veku” appeared first on Art-Anima.
Read more...
Svake srede u galeriji Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu od 18 časova održava se ciklus književnih večeri pod nazivom „Slovenska i srpska književna fantastika“. Program najčešće čine dve celine: predavanje prof. dr Dejana Ajdačića o odabranom slovenskom piscu fantastike i razgovor sa jednim domaćim piscem koji vodi neko od uglednih teoretičara, kritičara i urednika. The post Novo izdanje ciklusa „Slovenska i srpska književna fantastika“ appeared first on Art-Anima.
Read more...


Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.