7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Art Anima

U okviru ciklusa „Čitanje serija“ koji organizuje Dom kulture Studentski grad, u četvrtak 22. novembra s početkom u 19 časova u Klubu Magistrala biće održana tribina o romanu Sluškinjina priča Margaret Atvud i istoimenoj igranoj TV seriji. Učesnice razgovora su književna kritičarka Nađa Bobičić i dramaturškinja, sociološkinja i scenaristkinja Sanja Kovačević. Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale) je američka The post Razgovor o seriji i romanu ”Sluškinjina priča” appeared first on Art-Anima.
Read more...
Novo izdanje tribinskog programa u organizaciji Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, biće posvećeno aktuelnoj horor TV seriji Castle Rock. Početak tribine zakazan je za 19 časova a mesto održavanja je Mala sala na prvom spratu Doma omladine Beograda. O datoj temi govoriće: Andrea Stojanović i Pavle Knežević. Moderator je Miljan Tanić. Castle Rock je antologijska TV The post Tribina o TV seriji ”Castle Rock” baziranoj na Kingovim delima appeared first on Art-Anima.
Read more...
Čarobna knjiga je objavila klasično delo fantastike iz 1920. godine Putovanje na Arktur britanskog pisca Dejvida Lindzija. Knjiga donosi pripovest koja kroz prizme epske fantastike, religije, filozofije, metafizike i naučne fantastike preispituje prirodu dobra i zla u egzistencijalističkim okvirima. Ovo delo je izvršilo veliki uticaj na K. S. Luisa, Tolkina, Mervina Pika i druge pisce fantastike dvadesetog The post SF klasik ”Putovanje na Arktur” po prvi put na srpskom appeared first on Art-Anima.
Read more...
Promocija romana Black Light Miomira Petrovića biće održana u utorak 20. novembra od 19 časova u Delfi Caféu u SKC-u. O knjizi će osim autora govoriti Boris Labudović, savetnik za usmeravanje komunikacija, pisac Oto Oltvanji i urednica u izdavačkoj kući Laguna, Jasmina Radojičić. Black Light je metafizički triler autora knjiga Kuća od soli, Miris mraka, Lisičje ludilo, Bakarni The post Promocija romana ”Black Light” Miomira Petrovića appeared first on Art-Anima.
Read more...
Dnevni list Danas objavio je 15. novembra 2018. intervju sa popularnim američkim piscem epske fantastike Piterom V. Bretom, koji je nedavno bio gost izdavačke kuće Laguna na Beogradskom sajmu knjiga. Intervju u kome je Bret govorio o susretu sa fanovima iz Srbije, kospleju kao umetnosti, značaju i popularnosti epske fantastike, prenosimo u celosti. Knjige Noć The post Piter V. Bret: Epska fantastika više nije evrocentrična appeared first on Art-Anima.
Read more...


Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.