7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Čitaj knjigu

Preveo: Marko Kovačić Poznato je da sam opsjednuta knjigama s ovom tematikom. Drugi svjetski rat, tragične ljudske sudbine i besmisao okrutnih krvoprolića,  masovnog ubijanja i uništenja su teme za kojima još uvijek mahnito posežem. Tako je bilo i s ovom... Pročitaj više The post Hitlerove kušačice – Rosella Postorino – knjiga koja propituje što znači biti i ostati čovjek appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Modni su stručnjaci otkrili svoje favorite – tko su najelegantnije književne dame (i u knjizi i na filmu). Gospođa Robinson, Diplomac Ona je najpoznatija zavodnica u povijesti filma, ali prvo je zavodila u priči Charlesa Webba iz 1963. Na filmu... Pročitaj više The post Najbolje odjevene žene u književnosti (pa tako i na filmu) appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Selma Muftić Pustički Još jedna fenomenalna knjiga je pročitana. I ovu sam kao i roman “Posljednja gospođa Parish” doslovno progutala. Zato hvala izdavaču Vorto Palabra na dva ovakva hita zaredom.   Malo vam treba da kao čitatelj postanete  opsjednuti... Pročitaj više The post Sedam muževa Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid – kolika je cijena slave? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Najbolje majke u književnosti Nisu sve majke kakve bi trebale biti, ali danas slavimo onu veliku, nevjerojatnu, najveću majčinu ljubav, kako bi trebalo biti. U književnosti je prodefiliralo niz majki raznih fela – neke su najdivnije, neke su urnebesne, s... Pročitaj više The post Sretan Majčin dan s mamama u književnom svijetu appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Istina i život kakav je često, je nevjerojatniji nego li što čitamo u knjigama. Mašta je jedno, sjajno pisanje je drugo, no koliko puta su vas neki događaji očarali, zgrozili, oduševili, začudili – a možda i više kad ste shvatili... Pročitaj više The post Kad život zaista piše romane appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
S proljećem su stigli i neki novi počeci i rad na našim unutarnjim duhovima. Zato u suradnji s knjiškim blogom Čitaj knjigu preporučujemo nove naslove koji se usredotočuju upravo na takve teme. Na sve njih tijekom svibnja ostvarujete 10 posto... Pročitaj više The post Priznajemo li si laži i istine koje nas okružuju? Otkrijte uz različite žanrove appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kod nas je prvo došao s „Moskovskim pravilima“ pa je uslijedio „Prebjeg“ i „Portret špijunke“, i ako ste neoprezno te 2011. posegnuli za ovim naslovima osuđeni ste na grozničavo iščekivanje slijedećeg. Dva su krivca. Prvi je Daniel Silva, televizijski producent... Pročitaj više The post Daniel Silva, majstor pametnih krimića appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Uh, ovo je  razorno dobro napisano!!!!!  Kako god bilo i u kakvom god se obliku posljedice pojavile, prije ili kasnije žanjemo ono što smo posijali. Posljedice nas na taj način poučavaju djelotvornije nego li moralna načela. Odgovorni smo za ono... Pročitaj više The post Posljednja gospođa Parrish – životne pouke u ovom psihološkom trileru bez krvi mnogo su djelotvornije od teorijskih appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Pravi ljubitelj knjiga, stara je šala, je onaj kojeg i danas zaboli srce pri pomisli da je biblioteku u Aleksandriji koju je osnovao faraon Ptolomej I. Sopter u 3. stoljeću pr. Kr. progutao mrak. U njoj je bilo nekoliko desetaka... Pročitaj više The post Izgubljene knjige appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Mirna Čubranić „Apneja“ je fenomenalna knjiga koju sam silom prilika čitala s prekidom od tjedan dana jer sam knjigu ponijela sa sobom u Tursku i nepažnjom je zaboravila u avionu. Počela sam je čitati na letu  za Antalyu kada... Pročitaj više The post Apneja – Lorenzo Amurri – probuđena želja za životom appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.