7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Čitaj knjigu

Kako ste došli na ideju za novu knjigu „Na Caminu sam zagrlio Boga“? Kao i za „Šetnje s Bogom u gojzericama“, i za „Na Caminu sam zagrlio Boga“ kažem da je kao neplanirano, ali vrlo, vrlo željeno dijete. Mali sam, zapravo mikronakladnik. Volim sam dostaviti kupcima. Nakon... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Tomislava Birtića appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Mirna Šimat Svaka knjiga koja treba doći do tebe, doći će. Tako je i meni prije nekih mjesec dana u inbox stigla poruka od izdavača Vuković Runjić, da je u knjižaru stigla nova knjiga Velibora Čolića. Pomislim, tko je... Pročitaj više The post Egzil za početnike – kako uspjeti u izbjeglištvu u trideset pet lekcija – Velibor Čolić appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Kada pomislimo na neka od najvećih ostvarenja u književnosti, misli nam nekako gotovo prirodno idu k europskim književnicima, posebno onima od renesanse pa nadalje. No i na američkom kontinentu nastala su neka od ponajboljih... Pročitaj više The post Sedam velikih američkih romana koji se trebaju naći na našem popisu za čitanje appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako ste došli na ideju za knjigu “Mlada misa”? Ostavio sam namjerno otvorenim kraj romana “Ja nisam Švabo” jer sam otpočetka planirao nastavak te priče o Batini, Dalmaciji koja ne vidi more, o tim mojim Morlacima našega vremena. Namjeravam jednom... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Vedrana Kukavicu appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Vlatka Valentić S Francuskinjom Delphine de Vigan – mojim književnim otkrićem godine družim se nekih mjesec dana. Prvo sam čitala njenu meni fenomenalnu autobiografsku obiteljsku sagu koja me „izula iz cipela“  „Ništa se ne opire noći“ i odmah sam... Pročitaj više The post Prema istinitoj priči – Delphine de Vigan dokazala je da se može napisati psihotriler bez nasilja appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Kad uđemo u knjižaru, lako nas zavede miris knjiga, obilje neistraženih svjetova koji se kriju iza njihovih korica, ideja o tome da ćemo u novoj godini pročitati više knjiga nego ikada i time postati... Pročitaj više The post Imate pretrpane police knjiga koje nikada niste pročitali? Istraživanja pokazuju da je to dobro appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Sudbina je htjela da prva knjiga koju sam pročitala u Novoj godini bude „domaćica“,  meni do prije par dana, nepoznatog autora. Tomislav Birtić – novinar i pisac za mene je pravo novogodišnje iznenađenje.  Osim sto sam upoznala genijalnog čovjeka koji... Pročitaj više The post Četiri ručka – Tomislav Birtić – ne gubite vrijeme i energiju na one koji vas ne vole appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu: Sandra Veić Sukreški Ima knjiga i knjiga. Ima knjiga kojima se vraćamo, koje nas toliko oduševe da u nama ostave dubok, neizbrisiv trag. Postoje one koje nas oblikuju, koje nas potresu, koje nas kako se kaže izbace... Pročitaj više The post Watership down – ima knjiga koje u svijetu imaju kultni status – ovo je jedna takva appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ove godine pročitala sam oko 60 knjiga. Prosjek je kao i svake godine do sada pet knjiga mjesečno! Zadovoljna sam s obzirom na količinu posla koji imam. Voljela bih da mogu čitati više, ali to je trenutno nemoguće. Aktivnosti, nastupi,... Pročitaj više The post Tri najbolja izdavača u 2018. godini appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ne pamtim kad sam pročitala knjigu koja me istovremeno toliko  uzdrmala, dirnula i oduševila. Stil pisanja pariške spisateljice je toliko zarazno dobar da knjigu nakon čitanja prvih par  odlomaka jednostavno ne možete prestati čitati. Zbog ovakvih knjiga se ne spava,... Pročitaj više The post Ništa se ne opire noći – Delphine de Vigan – autobiografska obiteljska saga koja će vas dirnuti i uznemiriti. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.