7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Fenomenalnaaaaaaaaaaaaa knjiga je u pitanju. Ovo će zasigurno biti prva najbolja knjiga po mom izboru u 2019. godini. Ne znam što se mora još pojaviti na književnom nebu ove godine pa da svrgne Leilino remek djelo s trona najboljeg. Zašto? ... Pročitaj više The post “U vrtu ljudoždera” – Leila Slimani – narcisoidno ponašanje kao simptom samoće i unutarnje boli appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Često ćemo za nekog pisca reći da je div, ili za neku slavnu autoricu da je velika. No kad njihovu tjelesnu visinu pretvorimo u centimetre koliko su oni veliki ili možda mali? Charlotte Brontë imala je između 139 i 147... Pročitaj više The post Veliki i mali appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Doista je tako, a to nam je itekako iskreno i vjerno pokazao književni superstar Edouard Louis, mladi francuski književnik koji je s 22 godine napisao ovaj potresan i upečatljiv autobiografski zapis u kojem sebe nimalo ne štedi, kao ni nas... Pročitaj više The post “Gotovo je s Eddyem Bellegueuleom ”- obitelj može predstavljati pakao iz kojeg jedva čekaš pobjeći. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
  More je kruh sa sedam kora. Ponekad su te kore ledene, tvrde, opasne, ponekad nešto mekše pa nagrade vrijedne ribare, ponekad ih umori taj neprekinuti krug isplovljavanja na pučinu i vraćanja na kopno. To je životni ciklus ribara. Sve... Pročitaj više The post “Nebo i pakao”, Jón Kalman Stefánsson – dragulj književnosti ili roman vode i vatre, zraka i zemlje appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Neka čitanje bude dijelom svakodnevnog ugodnog druženja vas i vaše djece, kako bi se stvorila posebna emocionalna povezanost. Najbolje je djetetu čitati priče za laku noć prije spavanja, ali naravno, čitanje s djecom je poželjno bilo kad i bilo gdje.... Pročitaj više The post Četiri izuzetne dječje knjige koje trebate ovo proljeće čitati na glas svom djetetu jer priče su neizmjerno važne. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Goran Stojičić, u međuvremenu moj omiljeni srpski pisac i prijatelj,  u svojoj drugoj knjizi čudnog naziva „Slučaj Danil Harms“ nastavlja nizati književne vinjete kroz prizore ljubavi i života na bizaran način. Njegove  priče naizgled nemaju veze jedna s drugom ali... Pročitaj više The post Slučaj Danil Harms – Goran Stojičić – roman sastavljen od priča u kojima ljubav zauzima poseban status appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kad bi Sarajevo bilo knjiga nikada je ne bih ispustila iz ruke. Grad koji sam do sada posjetila desetak puta uvijek me oduševi, iznova razgali i očara. To je grad koji ima ono nešto što je nemoguće opisati običnim riječima ... Pročitaj više The post Kad bi Sarajevo bilo knjiga nikada je ne bih ispustila iz ruke appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nećemo pokleknuti pred vječnim pitanjem je li bolja knjiga ili film, jer adaptacija romana, drame, priče to i jest – adaptacija. Osim scenarista i režisera, cijeli je niz ljudi uključen u stvaranje filma, a svaki daje svoj doprinos konačnom djelu.... Pročitaj više The post Knjige za Oscara appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Aleksandra Barlović Kada pohlepa uđe na jedna vrata, sreća izađe na druga, stara je poslovica. Ujedno je to i tema vodilja kroz ovaj napeti, dobro istražen i dobro napisan roman, s jakim ženskim likom koji priču priča u prvom... Pročitaj više The post Nešto je u vodi – Catherine Steadman – kada pohlepa uđe na jedna vrata, sreća izađe na druga appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Broj devet simbolizira svjesnost, idealizam i želju za boljim životom. Predstavlja kreativnost, maštovitost, romantičnost, toleranciju, velikodušnost i suosjećajnost. Životna lekcija koju broj devet nosi u sebi glasi: oprosti sebi, zavoli i prihvati najprije sebe a onda sve ostale! Devetka uči... Pročitaj više The post Devet – roman u ilustriranim pričama u kojoj se autor kroz simboliku brojke devet oslobađa prošlosti – Slavimir Futro appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.