7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Dan u Beogradu

U četvrtak, 22. novembra od 20.00, biće održan koncert „Setimo se Bitlsa zajedno“ grupe Oceanchild u Božidarcu. Ulaz je besplatan. Koncert je posvećen obeležavanju pedesete godišnjice od objavljivanja „Belog albuma“ grupe The Beatles. Na dan 22. novembra 1968. objavljeno je jedno od najuticajnijih ostvarenja u istoriji popularne muzike – „Beli album“ Bitlsa. Eklektičan i neobičan, … The post Božidarac: Oceanchild – Setimo se Bitlsa zajedno appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Zvezdara teatar objavila je repertoar za decembar 2018. koji u pozorištu dočekuju svečano a ispraćaju još uzbudljivije – kako i dolikuje jednom decembru i kraju godine. Predstava „Ljubav u Savamali“ po novom tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića u kojoj igraju Feđa Stojanović, Elizabeta Đorevska, Branko Vidaković, Mina Sovtić, Milan Vasić, Lena Bogdanović i … The post Zvezdara teatar – decembar 2018. appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Četvrtak, 29. novembar, je Dan D na Pickbox-u. Premijera nastavka 5. sezone serije „Vikinzi“ – ekskluzivno na Pickbox-u, odmah posle svetske premijere. Najveći fanovi znaju da je, u poslednjoj epizodi pete sezone ove epske istorijske serije, Ivar osvojio Kategat, glavni grad i najvažniju vikinšku luku. Pobedio je Lagertu, Bjorna i Ubea koji su pobegli iz … The post Pickbox: Ekskluzivna premijera nastavka 5. sezone serije „Vikinzi“ appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
U halama 1 i 2 Beogradskog sajma, od 30. novembra do 2. decembra biće održan Games.con, zvanično najveća konvencija ovog tipa na Balkanu. Treće izdanje prestižne domaće manifestacije, pod parolom „Levelovati se mora“, okupiće kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada ljubitelja svega što ona nudi. Kao festival igara, Games.con je epicentar … The post Games.con 2018 – najveći festival igara i pop kulture na Balkanu appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
U petak, 30. novembra od 20.00, u Studentskom kulturnom centru nastupiće saksofonista Oleg Kirejev koji će predstaviti džez šezdesetih. To je zlatni period super zvezda o kojima i do danas kruže legende. Velikani Čarli Parker i Džon Koltrejn su već izveli svoje muzičke revolucije i inicirali nove stilove; Majls Dejvis je već proglašen za velikog … The post SKC: Oleg Kirejev i džez 1960-tih appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Nova godina 2019 doneće nova uzbuđenja i (uglavnom besplatnu) zabavu kako Beograđanima tako i gostima prestonice kojih je sve više svake zime. Gradske vlasti su najavile da će za petnaestak dana biti objavljena imena izvođača i da će ceo program biti kvalitetniji i obimniji nego proteklih godina. Nova godina 2019: didžejevi, klasika, programi za decu… … The post Nova godina 2019 u Beogradu – prva najava appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta biće održan muzičko-scenski program za decu u Centru za kulturu „Vlada Divljan“. Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji je ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1954. godine, a koji se organizuje svakog 20. novembra u svim državama. Ovaj dan se obeležava u svetu da bi se skrenula pažnja javnosti … The post Međunarodni dan deteta: Muzičko scenski program na Paliluli appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Od 19. do 22. novembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) biće održana Revija japanskih filmova 2018. Japanska ambasada u Srbiji organizuje ovu mini reviju filmova na kojoj će biti prikazana četiri nova japanska filma. Reviju otvara film „Stambena četvrt“ – komedija Đunđija Sakamota snimljena 2016. godine. Ulaz na ovu projekciju je slobodan, dok ulaznice … The post Revija japanskih filmova 2018 appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Nešto više od dve godine po odvajanju od Symanteca, kompanija Veritas uspešno odbija napade novajlija u sferi zaštite podataka, pakujući NetBackup na sve veći broj svojih uređaja. Kao teškašu među softverskim kompanijama koje se bave skladištenjem podataka, kompaniji Veritas Technologies brzina inovacija neophodna da drži korak sa novim, okretnim konkurentima, kao i sa parnjacima po … The post Veritas uređaji omogućavaju da Flex NetBackup pokaže svoju punu snagu appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Predavanje „Slika ‘Kosovka devojka’ Uroša Predića: između epa i mita“ biće održano u ponedeljak, 19. novembra od 18.00. U okviru Tribine ljubitelja istorije Beograda, u Konaku kneginje Ljubice,, kustos Muzeja grada Beograda pričaće o slici „Kosovka devojka“ koju je Uroš Predić naslikao 1919. godine. Ova slika ubraja se u najuspelija umetnikova ostvarenja, a ujedno predstavlja … The post Tribina ljubitelja istorije Beograda: O slici „Kosovka devojka“ appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...

Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.