7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

Dugoočekivana retrospektivna izložba „Čistač“ Marine Abramović, jedne od najvećih svetskih umetnica, biće prikazana domaćoj i regionalnoj javnosti u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, od 21. septembra 2019. do 20. januara 2020. godine. Ujedno, ovo će biti jedinstvena prilika da se publika upozna sa najznačajnijim radovima jedne od vodećih umetnica performansa u njenom rodnom gradu, prvi put nakon 44 godine.
Read more...
Izdavačka kuća Evro Book proslavila je jubilarnih 30 godina rada. Svečanost je održana u Belom dvoru, na Dedinju, u prisustvu brojnih zvanica iz sveta izdavaštva, kulture, umetnosti, medija i drugih sfera poslovanja s kojima ova kuća godinama uspešno sarađuje.
Read more...
UO Narodne biblioteke Srbije predložio je Ministarstvu kulture dva kandidata, oba iz ove ustanove, dok jedan od ukupno pet, koliko ih je bilo na konkursu, dovodi u sumnju zakonitost čitavog procesa.
Read more...
Veliko je i strašno pitanje šta ostavljamo sopstvenoj deci, kaže Ljiljana Todorović, reditelj predstave "Getsimanski vrt" Dejvida Hera čija je premijera sutra u "Ateljeu 212".
Read more...
Kada vas deca vide da blejite u televizor i gledate šund sadržaj, nemojte očekivati da će da završe na Sorboni, rekao je muzičar Rambo Amadeus, koji je i ambasador dobre volje UNICEF-a, na tribini povodom kampanje medijske pismenosti "Birajmo šta gledamo".
Read more...
Batleri, plemići, spletke među velikom gospodom i sitne svađe među poslugom, velelepni dvorac, buržujska klasa koja je na ivici propadanja, sve ovo su gledaoci obožavali i netremice gledali u seriji "Dauntonska opatija". Svojevrstan nastavak jedne od najuspešnijih britanskih serija svih vremena stiže u vidu filma i to 12. septembra.
Read more...
"Ko to tamo peva" je mnogima omiljen domaći film. Status kultnog je dobio još odavno, a u knjizi koju vam "Blic" poklanja u utorak 28. maja donosimo vam detalje sa snimanja, nove fotografije, isečke iz originalnog scenarija i sve o tome kako je nastalo ovo remek delo.
Read more...
Dramski komad Getsimanski vrt (Gethsemane) britanskog pisca Dejvida Hera u petak 24. maja će premijerno biti izveden na sceni Mira Trailović pozorišta Atelje 212.
Read more...
Prvi put u ovom delu Evrope, višestruki dobitnik Gremi nagrade i svetski cenjeni muzički kolektiv, Snarki Papi, nastupiće u Beogradu. Majkl Lig i njegov „superbend“ zatvoriće ovu sezonu Musicology Barcaffe Sessions koncertnog serijala, koncertom na teniskim terenima na Kalemegdanu, 23. juna.
Read more...
Film nagrađen Srebrnim medvedom za scenario na 69. filmskom festivalu u Berlinu, “Pirane” (La paranza dei bambini), od 23. maja u bioskopima širom Srbije, kao prateći program Festivala italijanskog filma.
Read more...


Владимир Пиштало, српски писац и професор светске и америчке историје на Универзитету у Вустеру у држави Масачусетс, написао је књигу есеја „Значење џокера“.
Read more...
Награда за најбољу представу је додељена комаду "Негри или љубов ко сочеловеком својим", Књажевско-српског театра из Крагујевца. Анђелка Николић је добила награду за режирање најбоље представе.
Read more...
Пре 50 година премијерно је одигран један од најпопуларнијих мјузикла 20. века – "Коса". Представу је тада са Бродвеја у Југославију тада довела Мира Траиловић. Како је на ту идеју дошла и због чега – говорило се у Атељеу 212.
Read more...
Четврти Фестивал хуманистике, културе и уметности, ПАЗИ ШТА ЧИТАШ, у организацији HERAedu из Београда, одржаће се од 23. до 25. маја у Комбанк дворани под покровитељством Министарства културе и информисања.
Read more...
Поводом 140 година дипломатских односа Италије и Србије и 500 година од смрти Леонарда да Винчија у Италијанском институту за културу приређена је изложба дечјих радова инспирисаних делима чувених италијанских уметника.
Read more...
Србија данас има прилике да на делу види праву инфлацију брзо обучених и сасвим нових списатељских имена.
Read more...
На свечаности у Народном позоришту драмској уметници Горици Поповић уручена је награда "Жанка Стокић" – признање које носи име славне српске глумице, а које већ 17 година заједнички додељују Народно позориште, Компанија "Вечерње новости" и Град Пожаревац.
Read more...
Широм Србије у више од 40 градова у Ноћи музеја била су отворена врата за посетиоце изложбених авантура. Премијерним садржајима на више од шездесет локација 16. Београдска Ноћ музеја публику је држала будном до поноћи.
Read more...
Од 16 сати у Србији су грађани могли да уживају у Ноћи музеја. У више од четрдесет градова широм земље посетиоци су могли да обиђу музеје, галерије и бројне друге установе културе.
Read more...
Приступне беседе су свечани тренутак у Српској академији наука и уметности. Тада новоизабрани редовни чланови САНУ представљају највеће домете свог научног и уметничког стваралаштва, као и размишљања на теме којима су посветили своје позиве. Академик Горан Петровић се осврнуо на папир – који је сведок рађања, живљења и умирања.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.