7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

Malo je neobično, ali i to se desilo - na horor filmu "Mi" radilo je dvoje Oskarovaca, reditelj Džordan Pil kao i glumica Lupita Njongo.
Read more...
Tradicionalno, 21. mart je posvećen poeziji jer se širom sveta proslavlja Svetski dan poezije. Jedan od promotera ovog specifičnog praznika bio je i muzičar Tom Odel koji je nedavno nastupao u Beogradu.
Read more...
Da je poeziji u današnje vreme dobro, ne bi postojao Svetski dan poezije, saglasni su sagovornici "Blica".
Read more...
Popularni mjuzikl “Bilo jednom u Banatu” zrenjaninskog Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” premijerno će biti izveden pred novosadskom publikom u četvrtak 21. marta od 20 časova u Pozorištu mladih.
Read more...
Ovog leta holivudska zlatna prašina vraća nas u kasne šestdesete godine, u zlatno doba Holivuda u filmu nostalgičnog naziva “Bilo jednom…u Holivudu”, najnovijem ostvarenju reditelja i scenariste, dobitnika Oskara, Kventina Tarantina. U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bred Pitom, Leonardom Di Kaprijem i Margot Robi a koliko dobro ove zvezde izgledaju u filmu pogledajte u prvoj bioskopskoj najavi.
Read more...
Povodom Svetskog dana poezije, Fakultet za strane jezike Alfa BK univerziteta u Beogradu, 21. marta 2019. godine od 14 časova organizuje svečanost na kojoj učestvuju ugledni pesnici, ali i studenti.
Read more...
Francuski blokbaster, komedija "Ceo svet je tvoj" (Le monde est à toi) prikazana nedavno na beogradskom Festu od sutra je u domaćim bioskopima.
Read more...
Deset godina je publika čekala na nove pesme sastava The Cure, i one su napokon tu! Vest da je čuveni bend snimio prvi album posle pauze duge tačno deceniju potvrdio je frontmen i pevač Robert Smit a publika u Srbiji će ih među prvima čuti jer Britanci u nastupaju ove godine na Egzitu.
Read more...
Sutra uveče (19 sati) u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u Beogradu biće otvorena ovogodišnja Prolećna izložba.
Read more...
Predstava “Ljubavno pismo” Zlatana Fazlagića i Zorana Bačića u režiji Branka Kičića, u ponedeljaqk, 25. marta 2019. godine obeležiće izuzetan jubilej – 25 godina igranja!
Read more...


Поезија је начин комуникације међу људима, а човек који ствара стихове, увек шаље неку поруку. Предност поезије је у томе што се та порука увек врати, на овај или онај начин, каже Слободан Станишић поводом његове педесете песничке збирке. Књига "Петак огребао колена" – песме за окретање и пресавијање представљена је у Дечјем културном центру.
Read more...
У Јагодини је почео 48. позоришни фестивал најбољих комедиографских остварења Србије "Дани комедије".
Read more...
Оливер Јанковић прихватио се задатка да најмлађима приближи тему среће и написао роман "Срећан Крај", који је илустровала Милица Мастелица.
Read more...
У Народном позоришту "Ниш" од 11. до 19. марта одржан je први Фестивал балканског културног простора "Тетар на раскршћу". Награда за најбољу представу припала је "Сумраку богова" Словенског народног гледалишча из Марибора.
Read more...
Иако је време када су се писци и уметници глорификовали неповратно иза нас, не може се казати да читаоци и данас нису заинтересовани да сазнају шта се дешава током процеса писања. Може ли се читав процес стварања ближе и прецизније представити? Аристотел каже да може, Платон одриче.
Read more...
Премијера у Атељеу 212 – представа „Овај ће бити другачији“ покреће важно питање: због чега данас жене прихватају наметнуту слику женствености и пристају на хируршки осигурану лепоту? Горак смех вечерас чека публику на сцени „Петар Краљ“.
Read more...
Овај текст је писан као увод за трибину позоришног фестивала „Театар Балкана – Сарадња на раскршћу“ која се одржава у Нишу 16. и 17. марта.
Read more...
Душко Радовић се први деци обратио са "Поштована децо", а последњу снагу утрошио је на састављање "Антологије српске поезије за децу". Српска књижевна задруга објавила ју је 1985. године. После петнаест година од фототипског издања Антологија је штампана у новом формату у којој су допуњене белешке о песницима.
Read more...
Само пет процената књига објављених током године на свим светским језицима преводи се на енглески. Путеви углавном воде у супротном смеру или по принципу "велики језик више превода". Какве су шансе наше књижевности у тој конкуренцији?
Read more...
У кући Ђуре Јакшића отворена је Меморијалана изложба слика Љубомира Љубише Танасковића, директора приштинске Галерије уметности. До доласка Мисије Уједињених нација овај уметник и културни прегалац живео је и стварао у Приштини. Поставка је реализована у сарадњи са Домом културе у Грачаници.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.