7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

- Da mi je neko pre pet godina rekao da ću da snimim film o poglavaru Katoličke crkve, rekao bih mu da je lud ili pijan - kazao je Andrea Gambeta u Drvengradu.
Read more...
Marko Nastić je u 2018. velikom žurkom Retrospektakl proslavio 20 godina karijere, a pred oko sedam hiljada ljudi je sa svojim prijateljima i kolegama u celonoćnom B2B setu vrteo najveće hitove iz prethodne dve decenije klabinga. I svako ko je te noći bio tamo osetio je da se desilo nešto posebno.
Read more...
Glumac Miodrag Radovanović Mrgud biće sahranjen u utorak 22. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, saopštili su danas iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
Read more...
"Zlatno jaje" za najbolji film 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" pripalo je švajcarskom ostvarenju "All Inclusive" Korine Švingruber Ilić.
Read more...
Prvo, ostavi mobilni u garderobi. Drugo, uči što više možeš o životu, o ljudima, aktiviraj se, putuj, čitaj. Mislim da su najzanimljiviji glumci (i ljudi) oni koji su živeli život punim plućima
Read more...
Dodelom nagrada i prigodnim muzičkim programom danas je Biblioteka grada Beograda obeležila 88 godina postojanja, a nagrada za najboljeg bibliotekara pripala je Dobrili Begenešić, načelnici odeljenja za istraživanje i razvoj bibliotečko-informacionog sistema Matičnog odeljenja Narodne biblioteke Srbije.
Read more...
Od reditelja filmova "Podeljen" i "Nesalomiv", M. Najta Šjamalana, od četvrtka stiže film "Glas" o tri čoveka, koji veruju da imaju nadljudske moći, poput heroja iz stripova, a njih tumače neka od najzvučnijih imena Holivuda, Džejms Makavoj, Brus Vilis i Semjuel L. Džekson.
Read more...
Dokumentarni film "Pepe, jedan uzvišeni život", priča o najsiromašnijem predsedniku na svetu, u režiji Emira Kusturice, biće prikazan u Glavnom programu 47. FEST-a, saopšteno je iz direkcije beogradskog festivala.
Read more...
Svaki glumac želi da od Šekspirovog ‘negativca’ načini umetničku kreaciju. Ja sam to isto pokušao sa Šicerom - reči su Miodraga Radovanovića (1929), koji je preminuo u Beogradu 14. januara.
Read more...
U Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" otvorena je izložba "Šopenhauer i Niče".
Read more...


У Дому ваздухопловства у Земуну простор галерије "Икар" оплемењен је сликама Ирине Черњавски Шантрић. Академска сликарка своју тридесету самосталну поставку "Одјек векова" посветила је Метохији и Косову и својим руским коренима.
Read more...
Уручењем награда најуспешнијем – библиотекару, издавачу и читаоцима, Библиотека града Београда, прославила је 88. рођендан. Добитник Повеље за изузетан допринос у промовисању књиге, читања и активности Библиотеке је новинарка РТС-а Весна Јовановић. Најбољи издавач је новосадски "Прометеј".
Read more...
Радио Београд 2 од ове сезоне организује програм "Поезија уживо!" и у Нишу. Након вечери Матије Бећковића, одржане 17. децембра у нишком Народном позоришту, циклус вечери у којима наши најпознатији песници говоре своје стихове уз директан пренос на Радио Београду 2, настављен је у уторак, 15. јануара песничком вечери Милене Марковић.
Read more...
Жири за награду "Никола Милошевић", коју додељује Радио Београд 2, за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије, одлучио је да у најужи избор за овогодишњу награду уврсти три књиге.
Read more...
Већином гласова жирија, четрдесету по реду књижевну награду „Политикиног забавника“ намењену младима добио је Стефан Тићми (Митић) за књигу „Ја сам Акико", у издању „Лагуне“.
Read more...
Књижевник Владимир Табашевић добитник је 65. НИН-ове награде, нашег најпрестижнијег књижевног признања. За мене је ово само повод да наставим да испитујем даље овај језик на који сам осуђен, који волим, који ме интересује више него било шта друго, рекао је Табашевић за РТС.
Read more...
Добитник 65. НИН-ове награде за роман године је Владимир Табашевић за књигу "Заблуда Светог Себастијана", у издању "Лагуне". Награда ће бити свечано уручена наредног понедељка.
Read more...
Британка Мелиса Ђукић, која се са супругом, из Лондона преселила у Тометино поље код Пожеге, иницирала је пројекат "Проследи књигу", који подразумева формирање мобилних библиотека у Општини Пожега намењених деци од седам до 11 година.
Read more...
У најужи избор за књижевну награду „Политикиног Забавника“, која се традиционано додељује већ четрдесет година за дело намењено младима а објављено у години за нама, жири је уврстио књиге „Испод крова над главом“ Драгана Ж. Бабића (РТС издаваштво), „Ја сам Акико“ Стефана Тићмија (Лагуна) и „Почетак нечег великог“ Иване Лукић (Креативни центар).
Read more...
После новогодишњих и божићних празника ђаци су опет у клупама. Да ли и колико читају поред обавезне лектире и како их заинтересовати за књигу? Писац Љубивоје Ршумовић рекао је за РТС да је формула једноставна – дете да би се навикло да буде пасионирани читалац, мора од најранијег детињства да буде у контакту са књигом. Читање књига значи живети још један живот и то је велико богатство, навео је Ршум.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.