7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Knjige Vulkan Feed

Prepoznatljive neobične Gorjuss devojčice koje ukrašavaju knjige, sveske, rančeve pa čak i odeću školaraca širom sveta, sigurno ste primetili. Sa minimalnom, ali upečatljivom ekspresijom na licima, odavno su se odomaćile u našem okruženju i postale deo svakodnevice. Gorjuss stil proizvod je čuvene londonske dizajnerske kuće Santoro, a ovaj svetski trend nije zaobišao ni Vulkančić. Knjige u obliku kofera, spomenar i jedinstvene modne kreacije idealan su poklon za decu stariju od osam godina. Moj kofer pun uspomena drugačiji je od svakog spomenara, jer u njemu pored najintimnijih misli i osećanja možete opisati i sve jedinstvene događaje i doživljaje sa putovanja. Zapišite datume i mesta koja ste posetili, opišite ljude koje ste upoznali, prikupite mape, fotografije i recepte sa svih krajeva sveta! Na taj način će svaka uspomena biti zauvek sačuvana od zaborava. Knjiga Moje modne kreacije sadrži modne predloge i kreativne ideje koje će rasplamsati maštu svake devojčice. Otkrijte kako da dizajnirate odeću za svaku priliku i godišnje doba u jedinstvenom Gorjuss stilu, a sve to uz mnoštvo dodataka kao što su šabloni, nalepnice i ukrasni papiri. Na stranicama knjige Moj spomenar na kreativan i nesvakidašnji način sačuvajte sve svoje dragocene misli i uspomene. Mnoštvo kreativnih predloga, nalepnice, šabloni i ukrasni papiri u dodiru sa vašom maštom, pomoći će vam da stvorite pravo malo umetničko delo
Read more...
Роман Прелест аутора Филипа Грбића ушао је у најужи избор за значајно књижевно признање Златни сунцокрет које подржава компанија Витал а. д. Према мишљењу жирија, књиге које су ушле у најужи избор представљају успешна остварења унутар различитих могућности књижевног писања. Филип Грбић приповеда о младом и наизглед мудром јунаку уклештеном у оскудну свакодневицу коју покушава да компензује причама о искуству које му непрестано измиче. Књиге које су се нашле у најужем избору, израз су важне борбе истинске књижевности да изрази она духовна стања о којима се најчешће ћути. Виталова Награда, додељује се ове године двадесет и други пут за најбоље књижевно остварење на српском говорном подручју у жанровима романа, приповетке, поезије, књижевне критике, есеја и књижевне публицистике, објављенo у току претходне године.
Read more...
Mit o vešticama, neverovatno inovativna i duhovita knjiga, sa sjajnim ilustracijama Krisa Ridela, očaraće srca mnoge dece! U pitanju je drugi deo serijala o modernim vešticama autorke Eme Fišel. Roman ispunjen čarolijama, energijom i humorom pisan je pristupačnim jezikom, uz mnoštvo duhovitih likova i neočekivanih obrta. Mit o vešticama namenjen je deci starijoj od 8 godina i svim ljubiteljima magije. Glavna junakinja Flo obožava knjigu o magičnim mitovima i vešticama. Njena omiljena priča je mit o Hagrdobi s crnom magijom, nestalim malim vešticama i zlobnim kikotanjem. Flo ni ne sluti da je Hagrdoba zapravo stvarna i da se vratila u Hagspit. Šta može da učini kada joj niko ne veruje i ne želi da joj pomogne? Da Flo ne bi ostala potpuno sama, pridružite joj se u nezaboravnoj avanturi i otkrijte nove magične svetove! Ema Fišel, savremena britanska autorka, napisala je mnogobrojne romane za decu. Među njena najpopularnija dela ubraja se serijal o magičnom svetu modernih veštica iz porodice Skričet. Autorka živi u Londonu i majka je troje dece. Vulkančić je do sada objavio i prvu knjigu trilogije o modernim vešticama pod nazivom Vešterija – svet modernih veštica. 
Read more...
Dok se smenjuju nepredvidivi obrti i zapleti, napetost raste svakom novom stranicom u romanu Tejlora Adamsa Bez izlaza. Knjiga za sve ljubitelje trilera do sada je prodata u desetinama hiljada primeraka širom sveta i prevedena na 12 jezika. O činjenici koliko je roman Bez izlaza dobro prihvaćen govori i podatak da je 20th Century Fox kupio filmska prava za ovaj naslov, pa u narednom priodu možemo očekivati i ekranizaciju. Na putu kući pred praznike, Darbi Torn je zbog snežne oluje prinuđena da skrene sa druma i zaustavi se na odmorištu usred nedođije u planinama Kolorada. Tokom noći koju provodi sa četiri potpuna stranca, sasvim slučajno će ugledati devojčicu zaključanu u jednom od parkiranih automobila. Iznenada svesna da je u velikoj opasnosti, Darbi se pita: Ko je devojčica? Zašto je oteta? Kako da joj pomogne kad nema signala na mobilnom telefonu, a ne može da nastavi put zbog snega? Ko je od preostalih putnika oteo dete i kome Darbi uopšte može da veruje saznajte u trileru Bez izlaza koji se čita u jednom dahu. Tejlor Adams, režiser i pisac, dobitnik je prestiznih nagrada. Najpoznatiji film koji je režirao nosi naziv And I feel fine. Nekoliko godina radi u filmskoj industriji i živi u državi Vašington. Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ovog autora. Roman Bez izlaza preporuka je za sve one koji vole dobre trilere poput naslova kao što su Devojka iz voza, Žena na prozoru, Ona je između nas i drugi.
Read more...
I ove godine učitelji prvog razreda, kao i nastavnici koji predaju petacima će moći da biraju iz kojih će udžbenika učiti njihovi đaci.  
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.