7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Zdrava hrana

Ko zna šta je keto ishrana ili keto dijeta, složiće se sa činjenicom da je ona ostvarenje sna. Odlična za skidanje kilograma i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja, ona nam dozvoljava da jedemo hranu bogatu dobrim masnoćama i proteinima. Međutim, nisu sve masnoće dobre za nas. Keto dijeta nas uči da prepoznajemo dobre i loše masnoće, […] The post 10 jednostavnih keto užina appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Keto dijeta je jedan od najpopularnijih načina ishrane u svetu. O samoj dijeti i njenim principima smo pisali već ranije, i to možete pronaći na ovom linku. Ukratko, dijeta se bazira na smanjenom, tj. ograničenom unosu šećera, a pojačanom unosu masti i proteina. Gojaznost i metabolički sindrom su dva najveća zdravstvena problema na svetskom nivou. […] The post Keto dijeta: primer jelovnika za 7 dana appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Ketogena ili keto dijeta se bazira na smanjenom unosu ugljenih hidrata a pojačanom unosu masnoća. Postoji preko dvadeset studija koje govore u prilog tome da je keto dijeta veoma dobra za naše zdravlje. Keto dijeta dovodi telo u stanje ketoze, pa joj otuda i naziv. Ketoza pretvara telo u mašinu za sagorevanje masnoća. Naime, pošto […] The post Keto dijeta za početnike appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Zdrav život je svima imperativ i cilj, a opet kao da nam taj cilj stalno izmiče. Taman kada pomislimo da smo neku naviku usvojili, nešto nas poremeti pa se opet vratimo na staro. Nije lako promeniti se. Nije lako u već prebukiran radni dan ubaciti vreme za nove obaveze ma koliko bili svesni da nam […] The post Najbolje aplikacije koje vam pomažu da počnete da živite zdravo appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Kada pokušavate da smršate, najveći neprijatelj je konstantan osećaj gladi, koji ma koliko da se trudite da jedete zdravo, tera vaš mozak da misli na čips. Zbog toga se većina vas oseća loše i često poklekne pod izgovorom da jednostavno dijeta nije za vas. Za vas imamo jednu dobru vest: krivac za vaš apetit niste […] The post Kako smanjiti apetit prirodnim putem appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Opstipacija ili zatvor je veoma čest zdravstveni problem, koji pogađa kako odrasle, tako i decu. Javlja se kao posledica preteranog sedenja, slabog kretanja, lose ishrane i nedovoljnog unosa tečnosti. Zabrinjava činjenica da danas gotovo da nema odrasle osobe koja se nije bar jednom susrela sa neprijatnostima ovog problema. Danas većina ljudi živi pasivno: dosta se […] The post Opstipacija – simptomi i lečenje appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Upala žučne kese je stanje koje izaziva uglavljivanje kamenčića u vrat žučne kese ili u dovodni kanal, što ometa normalno pražnjenje žuči. Od upale žučne kese, ili od akutnog holecistitisa, češće oboljevaju osobe starije od 50 godina. Upala žučne kese – simptomi Zbog dugog zadržavanja hrane, pritisak u žučnoj kesi se povećava, zbog čega se […] The post Upala žučne kese – simptomi i lečenje appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Želudačna kila je anatomski poremećaj koji se može sanirati jedino hirurškim zahvatom. Želudačna kila je prilično čest poremećaj i podrazumeva probijanje tkiva iz normalnog položaja. Simptomi želudačne kile Prva sumnja na ovaj poremećaj treba da bude pojava gorušice i vraćanja hrane iz želuca u jednjak, osećaj pritiska pod grudnom kosti nakon obroka. Često može da se […] The post Želudačna kila – simptomi i lečenje appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Naučnici su korak bliže ka razumevanju alopecije i drugih oblika ćelavosti, uključujući i staračku ćelavost. Uz još malo istraživanja, nadaju se da će otkriće dovesti do efikasnog tretmana za rast kose. Naučnici iz UC San Francisco su zaključili da bi brojni oblici ćelavosti mogli biti uzrokovani takozvanim T ćelijama, iliti Tregovima. Ove ćelije imunog sistema se obično povezuju […] The post Rast kose: Naučnici otkrili novi mehanizam appeared first on Zdravka.rs.
Read more...
Banje se često povezuju sa lečenjem, ali to ne mora uvek da bude slučaj. Sve se više usmeravaju ka kreiranju sadržaja koje mogu koristiti potpuno zdravi ljudi, u cilju relaksacije. Trenutno imamo preko 40 registrovanih banja, od kojih su neke više, a neke manje razvijene. U nastavku pogledajte koje su to najbolje banje u Srbiji i šta […] The post Najbolje banje u Srbiji appeared first on Zdravka.rs.
Read more...

Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.