Art Anima

Jeretici Dine, peti roman kultnog serijala „Hronika Dine“ Frenka Herberta, upravo je objavljena u izdanju Čarobne knjige. Delo je prepuno pustolovina, izdaja, verskog misticizma, ekoloških pitanja i političkih intriga, od feudalnog društva iz daleke budućnosti do ideje o uzgoju čoveka, natprirodnih, gotovo božanskih moći. Roman prikazuje hiljade godina galaktičkog carstva i mnoge generacije junaka, pružajući […] The post U prodaji JERETICI DINE Frenka Herberta appeared first on Art-Anima.
Read more...
Prvog dana aprila rođeno je dvoje velikana moderne fantastike – En Mekafri i Semjuel R. Dilejni. Reč je o neobično inventivnim autorima, koji su svojim delima uneli novi kvalitet u književnost čudesnog i začudnog, i generacije pisaca podstakli na hrabrost prilikom eksperimentisanja formom. En Mekafi rođena je 1926. godine u Kembridžu, Masačusets, SAD. Završila je […] The post Na današnji dan rođeno je dvoje velikana SF/F književnosti appeared first on Art-Anima.
Read more...
Džordž R. R. Martin nas je obavestio o napretku u pisanju The Winds of Winter i podelio neke misli o pandemiji zbog koronavirusa. Autor Igre prestola se potrudio da uveri obožavaoce da je dobro. „Za sve vas koji ste se brinuli zbog mene… da, svestan sam da pripadam najranjivijem delu populacije s obzirom na moje […] The post Džordž R. R. Martin piše svakodnevno tokom izolacije appeared first on Art-Anima.
Read more...
U izdanju Strahora objavljen je novi roman Aleksandra Tešića, Kletva Kainova III, koji predstavlja završni deo vampirske sage inspirisane stvarnim istorijskim događajima iz prve polovine 18. veka. Vlasti Austrougarske monarhije, u čijem sastavu se tada nalazila kraljevina Srbija, pokušale su da, sanitarnim kordonom dugim 1.900 kilometara na granici sa Osmanlijskim carstvom, spreče prodor epidemije kuge, […] The post Objavljen završni deo Tešićevog serijala KLETVA KAINOVA appeared first on Art-Anima.
Read more...
Američki pisac Din Kunc je u svom romanu Oči tame (The Eyes of Darkness) iz 1981. godine pisao o virusnoj epidemiji sa epicentrom u Vuhanu, kineskom gradu koji je ove godine privukao pažnju svetske javnosti kao izvorište epidemije ozloglašenog koronavirusa. Uprkos pompi koja se na internetu munjevito stvorila oko ovog detalja i tvrdnji da je […] The post Din Kunc u romanu iz 1981. ”predvideo” koronavirus appeared first on Art-Anima.
Read more...


Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.