Čitaj knjigu

Preskočili ste lektiru? Možda joj se danas još ljepše vratiti. Uzmite jednu ili jednu po jednu knjigu s našeg popisa i zaronite u priče o ljubavima i izdajama, traganjima i tajnama, strastima i opsesijama, poštenju i pravdi.. Anna Karenina, Анна... Pročitaj više The post Natrag na lektiru! appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
U jednom dahu sam pročitala ovu vrlo poučnu i inspirativnu knjigu domaće autorice Lee Brezar koja i ovaj puta kroz knjigu želi čitateljima poslati važne poruke jer, imamo li samopoštovanje, ispravnost, vjeru i čistoću duha tad možemo prihvatiti fenomen života... Pročitaj više The post Ogledala – Lea Brezar – život je niz izbora appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kad je Italijom zavladala Crna smrt – kuga, skupina je mladih ljudi, sedam žena i tri muškarca pobjegla u predgrađe Firence. Da bi kratili dane u samoizolaciji, pripovijedali su priče te je  tako   nastalo remek-djelo Giovannija Boccacia. 1352. godine u... Pročitaj više The post Klasici o epidemijama i zašto sada svi žele čitati Decameron Giovannija Boccacia appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ne sjećam se kada sam pročitala tako dobar psiho-triler kao što je “Plač”. Od izdanja romana “Nestala” i “Djevojka u vlaku” sigurno nisam. Priča me je privukla od samog početka i lako sam se poistovjetila s glavnom junakinjom, mladom majkom... Pročitaj više The post Plač – Helen Fitzgerald – ne možete svoju sreću graditi na nesreći drugih appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Zarazno napeti i uzbudljivi krimići, trileri, a ponekad i horori romani su čiji je sporedni junak virus, pandemija ili epidemija. I o toj se temi oduvijek pisalo. Jer tema je odlična, a povijest je pokazala kako su epidemije ne samo... Pročitaj više The post Zarazne knjige appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ova knjiga me privukla na prvu zbog svoje prekrasne naslovnice, ali i zbog teme. Divna je ovo priča o obitelji, osjećajima, generacijama i problemima u braku. Kyung Sook Shin je uspješna i poznata autorica u Koreji, a ovom je knjigom... Pročitaj više The post Molim te pazi na mamu – Kyung Sook Shin – nostalgičan roman o majčinskoj ljubavi appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kad napišemo horror znamo da je žanr dobio ime po engleskoj riječi za užas. I takvi su ti romani – prepuni jeze, strave, i užasa bez obzira je li riječ o čudovištima, ukletim kućama, velikim ili malim ljudima koje nikako... Pročitaj više The post Najbolji horrori svih vremena appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Dok nas smrt ne rastavi sve je rjeđi pojam i sve se češće mijenja s “dok mi ne dosadiš” ili “dok ne postane teško”. Oduševio me ovaj topli i pomalo socijalni roman o ljubavi koja je stavljena na kušnju. Što... Pročitaj više The post Američki brak – Tayari Jones – ispuniti zavjet ljubavi appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Tko je radio prijevod? Prijevod je radila Maja Kulej, mlada prevoditeljica iz Osijeka kojoj je ovo prvi ovakav projekt, ali odmah na prvoj kavi sve se poklopilo. “Maja je o prijevodu pričala jednako entuzijastično kao što mi pričamo o pisanju.... Pročitaj više The post Ove dvije uporne cure ne staju, Želja je prevedena na engleski jezik i ide osvojiti vanjsko tržište appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Vrlina je jedan od glavnih pojmova etike još od antičke filozofije. Razmišljate li kada o svojim vrlinama? Ili samo znate nabrojati svoje mane? Napravite mali eksperiment. Zapišite onako na prvu vaše vrline? Koliko ste ih nabrojali? Jeste li zadovoljni nabrojanim?... Pročitaj više The post Snaga ljudskih vrlina – Nikola Greb – svaka osoba može i treba raditi na razvijanju vrlina appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.