Čitaj knjigu

Već je poznato da sam pomalo “opsjednuta” obitelji Knausgaard. Bivša supruga Karl Ovea, Linda Boström, rođena je  u Stockholmu 1972. godine i  bila je u braku s norveškim autorom Karlom Oveom Knausgårdom od 2007. do 2016. godine. Zajedno imaju četvoro... Pročitaj više The post Dobrodošli u Ameriku – Linda Bostrom Knausgaard – knjiga o djevojčici koja odbija govoriti appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Knjiga koju sam čitala pred kraj 2020. ušla je u prvih pet najboljih pročitanih  knjiga u protekloj godini. Priznajem, naslov me je malo zbunio. Zatim, nisam imala neka očekivanja od ove knjige misleći kako je riječ o još jednoj napuhanoj... Pročitaj više The post Djevojka, žena i drugo – Bernardine Evaristo – trijumf nekoliko generacija žena appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
“Svako naše malo misto…“ samo što nije zapjevala autorica na početku svog romana, kako ga zove Romana o životu. Zapjevala što od muke, što od smijeha jer si je uzela u zadatak objasniti mentalitet malih mjesta na našoj obali, onaj... Pročitaj više The post Seks i Selo – Ivka Knežević – svako naše malo misto… appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kojih pet lekcija sam čitajući ih, naučila? kako uspostaviti duševni mir svi nailazimo na prepreke koje se čine nepremostivima tretiranje izgaranja treba vidjeti kao priliku za ponovno uspostavljanje ravnoteže sa svojim životom život je uistinu vrlo jednostavan: ono što dajemo,... Pročitaj više The post Pet knjiga koje su me motivirale u ovoj „ludoj – roller coaster“ godini appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
S ovom godinom na izmaku, podsjetit ćemo se obilježavanja tužne godišnjice iz svijeta književnosti –  60 godina od smrti Alberta Camusa. Njegova je Kuga, Le Peste u ovoj godini postala ponovo čitana, kao I Orwellova 1984 – distopije i knjige... Pročitaj više The post Važno je da smo – sretni (60 godina od smrti Alberta Camusa) appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nedavno sam se pitala tko će biti prvi autor koji će napisati roman o događajima u doba korone. I onda ispadne da je to učinio domaći pisac Nikša Sviličić koji je 2018. izdao meni najbolji domaći roman “Druga strana slutnje”.... Pročitaj više The post Zadnja postaja ljubav – Nikša Sviličić – Ljubav u doba korone appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Do sada smo već naučili da to što smo kao male sanjale o princezama i kraljicama, u stvarnosti nije baš tako bajkovito – strogi dvorski protokoli, život koji je potpuno drugačiji od “civilnog”. Ali, fascinantan dio povijesti odvijao se upravo... Pročitaj više The post Kraljica romana o – kraljicama appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nakon čitanja ove knjige osjećala sam se tako dobro – ispunjeno, radosno i motivirano. Dirljiviju knjigu već dugo nisam čitala. Usporedila bih je s “apaurinom” jer me je na neki način smirivala. Ovaj elegantan i baš onako japanski “skroman” roman... Pročitaj više The post Profesorova omiljena jednadžba – Yoko Ogawa – do istine ne dolazimo samo razumom već i srcem appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Online Computer Library Center (OCLC) u Ohiu, objavila je popis 100 najčitanijih knjiga nakon ankete koju su proveli u 18 000 knjižnica u svijetu. Zapitali su i što neki roman čini velikim? Možda, čitanost? Pa ako je to kriterij evo... Pročitaj više The post Popis 100 najčitanijih knjiga nakon ankete koju su proveli u 18 000 knjižnica u svijetu appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Stoljećima su močvare Pontino, Agro Pontino nedaleko Rima bile napušten komad zemlje prepun komaraca koji su prenosili malariju. Stoljećima je ta močvara mučila i ubijala Talijane. Car Neron razmišljao je raščistiti močvaru, ali nije stigao – ubili su ga. Čak... Pročitaj više The post Kanal Mussolini – Antonio Penacchi- Saga talijanskih seljaka sjajnog talijanskog pisca appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2021 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.