Čitaj knjigu

Osjećala sam da će me ova knjiga “zarobiti” – i  jest. Imala sam dobru intuiciju da se unutar ovih korica krije nešto dobro, nešto veliko i upečatljivo. Ali,  knjigu nije bilo uvijek lako i ugodno čitati, jer je prisutno mnogo ... Pročitaj više The post Oporuka – Nina Waha – priča o četrnaesteročlanoj disfunkcionalnoj finskoj obitelji appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Psihološki triler zanimljive strukture uz neočekivane obrate Postoje knjige koje ne možete odložiti nakon što ih počnete čitati – i ovo je jedna takva. Dror Mišani, mladi izraelski pisac je u pisanju takvih knjiga pravi majstor. Dječak, 16-godišnji Ofer Sharabi ... Pročitaj više The post Nestao – Dror Mišani – prvi slučaj Avrahama Avrahama appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nisam se prije informirala o čemu je riječ u knjizi “Manifest”. Jednostavno sam uronila u nju i nisam stala do posljednje stranice. Riječ je o fenomenalno napisanim i lako čitljivim emotivnim memoarima Bernardine Evaristo koja tako osvježavajuće i iskreno priča... Pročitaj više The post Manifest – Bernardine Evaristo – odustajanje nije opcija appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nisam fan ljubavnih romana i romantičnih komedija, ali Bookloversi, kako glasi originalan naslov, su mi iskakali na svim mogućim book stranicama i profilima pa sam ipak odlučila zaviriti u taj toliko razvikani roman. I – nisam požalila. Prva pročitana  knjiga... Pročitaj više The post Čitam te kao knjigu – Emily Henry appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Poezija, najiskrenija i intimna umjetnička forma, način je da se preispita čovječanstvo korištenjem riječi i ritma. Predstavljam vam četiri knjige stihova koje su me ovo ljeto oduševljavale i potakle na  kritičko razmišljanje o pojmovima poput ljubavi, seksizma, ženstvenosti, svijesti, ljepoti... Pročitaj više The post Najbolja poezija ovog ljeta appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Uvijek isto: satima pretražujete po Netflix ponudi i ne možete odlučiti. Možda vam mogu pomoći: ovdje ćete pronaći moje preporuke za najbolje Netflix filmove i serije ove jeseni – neke od njih su povezane s knjigama – zavirite i saznajte... Pročitaj više The post Moji najbolji filmovi i serije na Netflixu ove jeseni appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ovu knjigu nisam mogla odložiti. Osim što je napeti triler – otmica djeteta – istovremeno je oštra i opravdana kritika roditelja influencera i youtubera koji svoje bebe i malu djecu koriste i izlažu putem društvenih mreža i tako dobivaju hrpu... Pročitaj više The post Djeca su zakon – Delphine de Vigan – najbolja knjiga pročitana u rujnu – zadivljujuća kritika influenserskog svijeta appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Tema vodiča za roditelje (radije ih zovem “knjige o djeci”) dijeli roditelje u tri tabora: oni koji ih smatraju potpuno suvišnima i kažu: odgajam čisto po osjećaju oni koji kažu da im knjijge zapravo ne trebaju, ali u slučaju posebnih... Pročitaj više The post Najbolje knjige o odgoju i roditeljstvu – vodiči za roditelje koji su korisni, preporučljivi i vrijedni čitanja appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ovaj roman me je osvojio nakon par stranica. Ne samo naslovom već i atmosferom. Ovo je feel good knjiga koju ne možete pustiti iz ruku. Teško sam prihvaćala činjenicu da sam je pročitala i još uvijek razmišljam o Tomu, Lil,... Pročitaj više The post Knjižnica na obali mora – Roisin Meaney – feel good knjiga koja osvaja naslovom, likovima i emocijama appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
“Jedini način da se povijest  ne ponovi je čuvati je živom.” “Ja nisam Židov, ja sam ljudsko biće” – nacisti su poricali Židovima da su ljudi. Druga najbolja knjiga koju sam pročitala u kolovozu i jedna od najboljih knjiga u... Pročitaj više The post Leksikon svjetla i tame – Simon Stranger – autentično putovanje u najmračnije vrijeme povijesti appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2023 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.