Čitaj knjigu

U pisanje Sally Rooney, nove globalne književne zvijezde, sam se zaljubila na prvu. Prvo sam pročitala njezin drugi roman – “Normalni ljudi” koji je preveden u izdanju srpske izdavačke kuće Geopoetika i koji me oduševio. Stoga sam već imala određena... Pročitaj više The post Razgovori s prijateljima – Sally Rooney – glas suvremenih mladih žena appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ovo je zaista jedna neobična knjiga kojoj je teško prepričati akciju jer prave akcije zapravo ni nema, no nema ni manjka uzbuđenja dok je čitate. Vrijeme radnje je od  2013. do neposredne budućnosti. Neka djeca naime obolijevaju od zagonetne bolesti,... Pročitaj više The post Indigo – Clemens Setz – djeca koja predstavljaju budućnost? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Priča koja zaslužuje da bude objavljena na Majčin dan. U jednom dahu sam pročitala nevjerojatno dirljivu i toplu ljudsku priču o roditeljima čije je dijete oboljelo od najteže bolesti i umrlo. Kako se jedna majka suočava s najvećim izazovom života,... Pročitaj više The post Matija, svjedočanstvo jedne mame – Dijana Brnčić – osvrt na jedan izuzetan mladi život appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ovo je definitivno najbolja knjiga koju sam pročitala ili koju ću pročitati u ovoj godini. Ne mislim da će se pojaviti bolja. Pogotovo ne u ovo vrijeme epohalnih promjena na Zemlji u kojem svjedočimo dolasku visoke svjesnosti koja radi za... Pročitaj više The post Stvarni život – Adeline Dieudonne – najbolja knjiga u ovoj godini appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ne sjećam se kad sam pročitala ovako osebujnu i bizarnu priču o dvije sestre, žrtve obiteljskog nasilja, a ispričanu na tako zabavan i crnohumoran način. Knjiga odmah upada u oči i zbog sjajne naslovnice. Tko s obzirom na naslov očekuje... Pročitaj više The post Moja sestra, serijski ubojica – crnohumorna obiteljska drama u kojoj ubojstvo nije tako jezivo appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kakva moć pripovijedanja!!!!! Jessie Burton zadivljuje od prve rečenice.  Iako, ruku na srce nisam ni trenutak sumnjala nakon što sam od ove autorice već pročitala dvije fenomenalne knjige – Minijaturisticu i Muzu, knjige koje se stvarno pamte. Drugo poglavlje u... Pročitaj više The post Ispovijest – Jessie Burton – priča o ženi koja želi saznati istinu o svojoj majci appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Mračne vizije budućnosti priče iz svijeta nakon apokalipse – sve su to distopije koje volimo, ili ćemo ih tek zavoljeti. Ovo je odabir najboljih po raznim anketama, a mi dodajemo još jedan, naš. George Orwell, 1849. Iako je želio kritizirati... Pročitaj više The post Najbolji distopijski romani appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Riječ  je o odličnom i pomalo uvrnutom psihološkom trileru koji me je tjerao da pogađam što se zapravo događa. Već od prvih stranica me “kupio” i što sam dalje čitala nisam mogla prestati, a napetost je rasla i rasla, a... Pročitaj više The post Noć prije – Wendy Walker – triler koji propituje obiteljsku odanost i pripadnost appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Male žene, ili Meg, Jo, Beth i Amy, Lousie May Alcott Knjige koja su nježne, tople, koja pričaju o obitelji i snazi ljubavi nikada vas neće razočarati. “Male žene” je takav roman, uz to je uvijek na popisu najboljih i... Pročitaj više The post Pet knjiga zbog kojih ćete se osjećati – dobro appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Pročitala sam fenomenalnu knjigu o dvije sjajne žene koju ću dugo pamtiti.  Radnja se paralelno događa u vrijeme Prvog svjetskog rata točnije 1915. i u vrijeme odmah nakon Drugog svjetskog rata – 1947. godine. Četrdeset i pet poglavlja se kroz... Pročitaj više The post Aliceina mreža – Kate Quinn – dvije žene u poslijeratnoj Francuskoj u potrazi za istinom appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.