Čitaj knjigu

O ovoj knjizi priča cijeli svijet. Oprah ju je uvrstila u svoj slavni “Book club” a znamo da je svakoj knjizi koja u njega dospije zagarantirana slava i popularnost te impresivna prodaja. I ja je uvrštavam u svoj Book club... Pročitaj više The post Američka prašina – Jeanine Cummins – knjiga koja je zapalila svjetsku knjišku scenu do usijanja appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Bez obzira tko ih je izmislio, postoje u engleskoj književnosti likovi, bilo da su junaci ili antijunaci, koje stvarno volimo. Neke – jer su dragi i divni, neki nas fasciniraju, neki su obilježili književnost. A neki nas plaše, ali svima... Pročitaj više The post Najpopularniji likovi britanske književnosti appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Jedan brat i tri sestre. Bard, Bergliot, Astrid i Asa. Dvije ljetne kuće na idiličnom  norveškom otočiću Oslofjorda. Kad se dogodi razdor u obitelji srednje klase, a koji na početku izgleda kao neugodno pitanje nasljeđivanja, sve se mijenja. Jer u... Pročitaj više The post Nasljedstvo – Vigdis Hjorth – još jedno norveško razračunavanje s najužom obitelji appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Bila je to po mnogo čemu jedna posebna večer, možda i ponajbolja u našem programu do sada; na momente teška i bremenita, a onda opet topla i prisna, baš onakva kakvu i zaslužuje jedna ovako slojevita tema. Puno je toga... Pročitaj više The post Dalibor Talajić u book cafe-u Paradiso u Otočcu – Gostovanje za dušu, njegovu i našu appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Evo nam jednog genijalno napisanog, švedskog  psihološkog trilera koji se bavi obiteljskim odnosima. Već od prve stranice ga ne možete ispustiti iz ruku jer vas odmah hipnotizira. Odličan stil pisanja je prvi plus, a drugi je tema koja raščlanjuje odnose... Pročitaj više The post Sasvim obična porodica – Matthias Edvardsson – ova knjiga je puna laži jer doslovno svi na kraju lažu, a mnogi to čine – iz ljubavi appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Thich Nhat Hanh je moj omiljeni budistički učitelj i pisac. Pročitala sam mnoge njegove knjige koje doslovno liječe i nemaju toliko veze s budizmom kao religijom  već su napisane kao mirni vodiči kroz život i življenje. Thich Nhat Hanh je... Pročitaj više The post Thich Nhat Hanh – Svijet je moj dom – Jedan izniman život posvećen suosjećanju appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ne tako davno zavlačili smo se u neki svoj najdraži kutić i – čitali. Danas je pronaći svoje vrijeme teže jer su nam mobiteli počeli “krasti” vrijeme, a životni ritam često nam ne dozvoljava da se prepustimo knjizi koja nije... Pročitaj više The post Najbolja djela klasične književnosti ispod (originalno) 100 stranica appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
O ovoj knjizi sam puno toga slušala i čula prije nego sam je primila u ruke. Dugo sam je pogledavala na stranim knjiškim stranicama. O autorici Esther Perel u svijetu se puno govori. Kažu da je inspirativni guru za odnose,... Pročitaj više The post Parovi u zatočeništvu – Esther Perel – kako oživjeti partnerstvo appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Riječ je o jednoj od najljepših knjiga koje sam pročitala u zadnje vrijeme. Naravno, u području publicistike i istinitih životnih priča. Već na početku fascinirala me je autorica koja je po zanimanju uspješna odvjetnica i koja je imala vlastitu odvjetničku... Pročitaj više The post Mudrost vukova – Elli H. Radinger – zapanjujuće je koliko su nam vukovi slični appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Sedamnaesti roman Isabel Allende, saga obitelji i povijesne tematike nježno je i potresno štivo koje je književna (u španjolskom svijetu) kritika proglasila najboljom koju je ikada napisala. Allendeova je najprodavaniji pisac na španjolskom jeziku – u svijetu je prodano više... Pročitaj više The post Isabel Allende, Largo pétalo de mar, Tanušna morska latica appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.