Čitaj knjigu

Austrijski pisac  Robert Seethaler za mene je prije par godina bio pravo literarno otkriće. Prvo sam uživala u njegovom romanu “Trafikant”, a onda sam se doslovno zaljubila u njegov ganutljiv roman “Čitav jedan život” koji je postao svjetski bestseler. Gdje... Pročitaj više The post Polje – što ostaje od života? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako si došla na ideju za knjigu „Zvijezde među nama“? Ideja za knjigu „Zvijezde među nama“ javila se već u srednjoj školi kada sam za prijateljicu pisala kratku priču na temu obične djevojke i svjetski poznatog plivača. Obje smo tad bile zaluđene australskim olimpijcem... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Sanju Srdić – Zvijezde među nama appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Sve od Helene Trojanske pa do Elene u najnovijim hrvatskim književnim ostvarenjima, ovo se ime pridaje mnogim književnim junakinjama. Odlučili smo zagrepsti ispod površine i utvrditi što se sve krije iza njihovih priča. Ime... Pročitaj više The post „Sunčeva svjetlost“: Zašto za imenom Elena posežu mnogi književnici? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ne volim kada knjiga počinje rečenicom “Lydia je mrtva”. To je odmah znak neke katastrofe, sloma i tuge. Tko je Lydia? Šesnaestogodišnja tinejdžerica, najdraža kći Jamesa i Marilyn Lee, ambiciozna i inteligentna djevojka kojoj su roditelji predviđali blistavu budućnost. James... Pročitaj više The post Sve što vam nikad nisam rekla – Celeste Ng – uzbudljiva i poučna obiteljska drama appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Na našem smo se blogu nebrojeno puta dotaknuli dječje književnosti i važnosti čitanja djeci od najranije dobi, čak i kada ona sama još nisu svladala slova i čitanje. Osim toga, čitanje ili pričanje priča... Pročitaj više The post Djeca trebaju priče i glazbu kao što trebaju svježi zrak i igru appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
  Kako ste došli na ideju za knjigu „Tajkunova kći“? Oduvijek sam željela napisati roman. Lebdjela sam u prostor-vremenu u potrazi za temom. Godinama ni jedna nije bila dovoljno dobra, dovoljno životna, dovoljno naša, dovoljno moja, dovoljno snažna i dovoljno važna. Tema se na jesen 2018.... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Draganu R. Tafra appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Čim sam ovu knjigu ugledala u Bookastore knjižari u Beogradu poletjela sam prema njoj. Pročitala sam je u jednom dahu, a sigurno ću čitanje ove knjige još nekoliko puta ponoviti. To knjiga ovog žanra jednostavno traži. Već sam par godina... Pročitaj više The post Susret psihoanalitičarke i Marine AbramovićS/usret umetnice i Žanet Fišer appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ljudi se dijele na one koji vole i one koji ne vole mačke. O psima u književnosti već smo pisali, a sada ćemo vam predstaviti poznate i manje poznate knjige u kojima su mačke, mačori i mačići glavni junaci. Najvažnije... Pročitaj više The post Kad mačke žive na stranicama knjiga – nikad nije dosadno appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Sandra Ljubas I ovaj švedski  društveni roman u maniri snažnog trilera u kojem živi moja omiljena knjiška heroina i nenadmašna hakerica Lisbeth Salander počinje jezovito i šokantno. Beskućnik je na stockholmskom Mariatorgetu pronađen mrtav, u bljuvotini i užasnom stanju.... Pročitaj više The post Djevojka koja je morala umrijeti – David Lagercrantz i šesti roman o Lisbeth Salander appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Roman “Soba na dnu mora”, hrvatske spisateljice i psihologinje Tomice Šćavine, kroz koji se provlače tri glavne teme – o bijegu od stvarnosti, rasčiščavanju s prošlošću i usklađenju uma i emocija, za mene je ugodno iznenađenje. Od autorice sam do... Pročitaj više The post Soba na dnu mora – Tomica Šćavina – potraga za slobodom i onime što jesmo appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.