Čitaj knjigu

Rose Gold Watts provela je skoro 18 godina u uvjerenju da je teško bolesna, ovisna o invalidskim kolicima kao i o cijevčicama za hranjenje sve dok nije otkrila da je zapravo truje – majka. Nakon pet godina zatvora, Patty Watts... Pročitaj više The post Oporavak Rose Gold – Stephanie Wrobel – narcisoidna majka koja boluje od Muenchausenovog sindroma appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
U svakom slučaju zanimljiva knjiga i aktualna  tema. Priznajem, privukao me je naslov knjige i internacionalne pohvale za autoričin poetski i slikovit stil pisanja. Poznato je da volim temu roditeljstva, obitelji i obiteljskih odnosa u romanima. Odmah treba reći –... Pročitaj više The post Noćni roditelji – Saskia de Coster – obitelj koja se traži i ispituje appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ova knjiga je senzacionalna. Za mene najbolja pročitana knjiga u 2020. godini. Ostavila me bez daha. Nisam je mogla prestati čitati, a željela sam da nikada ne završi. Kakav život? Kakva obitelj? Razorna, dirljiva i poetski napisana  autobiografska priča iz... Pročitaj više The post Obrazovana – nevjerojatno obrazovanje Tare Westover, istinita i tako univerzalna priča appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Elena Ferrante i s ovim romanom oduševljava. Ponovno ulazimo u jednu tipičnu napuljsku obitelj iz Gornjeg rajona, ranih 1990-tih godina. U njoj upoznajemo šarmantnog i zavodljivog oca uglađenog ponašanja, pokornu i mirnu majku i trinaestogodišnju kćer Giovannu čiji će se... Pročitaj više The post Lažljivi život odraslih – Elena Ferrante – istovremeno tužan i lijep roman o odrastanju appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
U književnosti su glavne junakinje i junaci raznih zanimanja i profesija. U zapletima romana to je ponekad važno, a ponekad – nije. Zanimalo nas je koliko ima liječnika i koji su najpoznatiji književni liječnici i – evo našeg odabira (iako... Pročitaj više The post Kad su liječnici glavni junaci.. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Sad već odgovorno tvrdim da je Ragnar Jonasson reinkarnacija Agathe Christie i da je nakon čitanja ovog trećeg njegovog romana postao moj  omiljeni pisac krimića. Volim kako svaki put vješto sastavlja i plete višeslojnu priču punu tajni. I ovaj  puta... Pročitaj više The post Napuklina – Ragnar Jonasson – islandska inačica Agathe Christie oduševljava appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Razlozi zbog kojih ću se vratiti u hotelu Pinija u Petrčanima (https://hotel-pinija.hr/) Kako cijeli život imam kuću na moru i ljeta provodim na morskoj adresi rijetko se odlučim ljetovati na nekom drugom, neistraženom  mjestu na Jadranskoj obali. Ne volim gužve,... Pročitaj više The post Kratka ali slatka uživancija pod pinijama appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Puno sam toga čitala i čula o ovoj knjizi. Bezbroj osvrta, pohvala i preporuka knjiških blogera i izdavača koji su koristili  riječi poput uzbudljiva, blistava, fascinantna, nalik snovima i čarolijama,  mamili su me da je pročitam.  Dugo vremena mi je... Pročitaj više The post Kirka – Madeline Miller – putovanje u drevnu Grčku appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Poznato je da volim čitati autobiografije i biografije. Pogotovo kad ih pišu žene i kad uključuju obitelj i obiteljske uspomene. Upravo nas takve vraćaju u vlastito djetinjstvo, u majčin zagrljaj, u naše dvorište. “Planeta dvorište” odiše iskrenošću i autentičnošću autorice,... Pročitaj više The post Planeta dvorište – Olivera Savić Balašević – rafinirani ukus uspomena appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nakon prve stanice u Grožnjanu, istarskom Gradu umjetnika, gdje se okupilo veselo društvance lokalnih pjesnika i znatiželjnika odasvuda, Bookmobil je otpočeo svoj put promoviranja čitanja po cijeloj Hrvatskoj. Na gostovanju u Zaboku, uz razmjenu knjiga posjetitelji su mogli i poslušati... Pročitaj više The post Odakle je krenuo i kamo putuje Bookmobil? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.