Male žene, ili Meg, Jo, Beth i Amy, Lousie May Alcott Knjige koja su nježne, tople, koja pričaju o obitelji i snazi ljubavi nikada vas neće razočarati. “Male žene” je takav roman, uz to je uvijek na popisu najboljih i... Pročitaj više The post Pet knjiga zbog kojih ćete se osjećati – dobro appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Pročitala sam fenomenalnu knjigu o dvije sjajne žene koju ću dugo pamtiti.  Radnja se paralelno događa u vrijeme Prvog svjetskog rata točnije 1915. i u vrijeme odmah nakon Drugog svjetskog rata – 1947. godine. Četrdeset i pet poglavlja se kroz... Pročitaj više The post Aliceina mreža – Kate Quinn – dvije žene u poslijeratnoj Francuskoj u potrazi za istinom appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Što nam “Walden” govori o socijalnoj distanci i fokusiranju na stvari koje su zaista važne u životu? Knjigu je pročešljao Stephen Khan, a kako je u nas nedavno “Walden” objavljen, možda je odlično vrijeme da je pročitate Posljednjih tjedana našim... Pročitaj više The post Walden – Život u šumi ili život u izolaciji? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Preskočili ste lektiru? Možda joj se danas još ljepše vratiti. Uzmite jednu ili jednu po jednu knjigu s našeg popisa i zaronite u priče o ljubavima i izdajama, traganjima i tajnama, strastima i opsesijama, poštenju i pravdi.. Anna Karenina, Анна... Pročitaj više The post Natrag na lektiru! appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
U jednom dahu sam pročitala ovu vrlo poučnu i inspirativnu knjigu domaće autorice Lee Brezar koja i ovaj puta kroz knjigu želi čitateljima poslati važne poruke jer, imamo li samopoštovanje, ispravnost, vjeru i čistoću duha tad možemo prihvatiti fenomen života... Pročitaj više The post Ogledala – Lea Brezar – život je niz izbora appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kad je Italijom zavladala Crna smrt – kuga, skupina je mladih ljudi, sedam žena i tri muškarca pobjegla u predgrađe Firence. Da bi kratili dane u samoizolaciji, pripovijedali su priče te je  tako   nastalo remek-djelo Giovannija Boccacia. 1352. godine u... Pročitaj više The post Klasici o epidemijama i zašto sada svi žele čitati Decameron Giovannija Boccacia appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ne sjećam se kada sam pročitala tako dobar psiho-triler kao što je “Plač”. Od izdanja romana “Nestala” i “Djevojka u vlaku” sigurno nisam. Priča me je privukla od samog početka i lako sam se poistovjetila s glavnom junakinjom, mladom majkom... Pročitaj više The post Plač – Helen Fitzgerald – ne možete svoju sreću graditi na nesreći drugih appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Zarazno napeti i uzbudljivi krimići, trileri, a ponekad i horori romani su čiji je sporedni junak virus, pandemija ili epidemija. I o toj se temi oduvijek pisalo. Jer tema je odlična, a povijest je pokazala kako su epidemije ne samo... Pročitaj više The post Zarazne knjige appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ova knjiga me privukla na prvu zbog svoje prekrasne naslovnice, ali i zbog teme. Divna je ovo priča o obitelji, osjećajima, generacijama i problemima u braku. Kyung Sook Shin je uspješna i poznata autorica u Koreji, a ovom je knjigom... Pročitaj više The post Molim te pazi na mamu – Kyung Sook Shin – nostalgičan roman o majčinskoj ljubavi appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kad napišemo horror znamo da je žanr dobio ime po engleskoj riječi za užas. I takvi su ti romani – prepuni jeze, strave, i užasa bez obzira je li riječ o čudovištima, ukletim kućama, velikim ili malim ljudima koje nikako... Pročitaj više The post Najbolji horrori svih vremena appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.