Dan u Beogradu

Sahrane i kremacije na grobljima za sredu, 18. maj 2022. od 9.00 do 16.00. U nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“ je 10 grobalja. Sahrane se, po običaju, ne obavljaju nedeljom i kad su najveći verski praznici, ali to ne važi uvek. Groblja u nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“ Beograd su otvorena za posetioce svaki dan, i to: … Članak Sahrane i kremacije u Beogradu, 18. maj 2022. se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
17. Festival rane muzike na istorijskim instrumentima, biće održan od 28. maja do 7. juna 2022. na nekoliko lokacija u Beogradu. Festival će otvoriti Ansambl „VisAntiqua“ u subotu, 28. maja od 20.00, u Crkvi Svetog Petra. Ansambl je poslednji put nastupio na festivalu pre pet godina, a do sada je održao veliki broj koncerata u … Članak Festival rane muzike 2022 se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Od 20. do 31. maja 2022. u Dvorani Kulturnog centra Beograda i Jugoslovenskoj kinoteci biće održan 14. Španski metar – festival iberoameričkog filma. Premijerno će biti prikazano više od dvadeset filmova, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja iz sedam zemalja španskog govornog područja, organizovanih u četiri različita ciklusa: Fernando Feran Gomes puni sto godina; Ženski ugao; Savremeni … Članak Španski metar 2022 – festival iberoameričkog filma se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Ponovo radi Musicology Sessions pa ove sezone organizatori u Beograd dovode umetnike kao što su Hooverphonic, Mario Biondi i Snarky Puppy. Posle dvogodišnje pauze, Musicology Sessions će ponovo biti realizovan u klubu Bitefartcafe Summer Stage na Kalemegdanu. Organizatori iz ovog kluba otkrivaju da su u toku pregovori za još jedan koncert koji planiraju za početak … Članak Musicology Sessions 2022: Muzikologija se vraća u grad se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište 2022 organizovaće Gradska opština Zvezdara i Savet festivala od 23. do 27. maja 2022. Pod sloganom „Zvezdarište – utočište osmeha“ ovo će biti 17. izdanje manifestacije čiji je domaćin Teatar „Vuk“, a predstave i programi biće izvođeni i na scenama Malog pozorišta „Duško Radović“, Pozorišta lutaka „Pinokio“, „Pan teatra“ i … Članak 17. Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Bez struje i bez vode u Beogradu, u utorak, 17. maja 2022, biće potrošači u pojedinim ulicama zbog najavljenih radova ili kvarova… ⚡ Bez struje – planirana isključenja Utorak, 17. maj 2022. VRAČAR (8.30-14.00) Bore Stankovića: 13-15, Cara Nikolaja Drugog: bb, bb, 1-5, 15, 21, 25, Čuburska: 8, 5, Dubljanska: 41, Graničarska: 2-8, 5, 9-11, … Članak Bez struje i bez vode u Beogradu, 17. maj 2022. se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
XXII Međunarodna smotra arheološkog filma biće organizovana od 20. do 26. maja 2022. godine u atrijumu Narodnog muzeja Srbije u Beogradu. Narodni muzej je domaćin ove smotre od 1998. godine, kada je u saradnji sa organizatorima Festivala u Roveretu, časopisom Archeologia Viva i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, kod nas prvi put organizovana ovakva … Članak XXII Međunarodna smotra arheološkog filma se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Film „Bekstvo sa polja smrti“ je zastrašujuća psihološka priča o ljudskoj volji za životom i pored minimalnih šansi za preživljavanje. Ovaj triler, preciznije rečeno – horor, prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 19. maja 2022. Šest stranaca se budi u polju kukuruza, svaki sa po jednim predmetom pored sebe. Oni i ne znaju da … Članak Novi filmovi u bioskopima: Bekstvo sa polja smrti se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Sahrane i kremacije na grobljima za utorak, 17. maj 2022. od 9.00 do 16.00. U nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“ je 10 grobalja. Sahrane se, po običaju, ne obavljaju nedeljom i kad su najveći verski praznici, ali to ne važi uvek. Groblja u nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“ Beograd su otvorena za posetioce svaki dan, i to: … Članak Sahrane i kremacije u Beogradu, 17. maj 2022. se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće danas, 16. maja 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda. U terminu od 20.30 do ponoći akcijama sa zemlje i vode tretiraće se lokaliteti: Rušanj, Zuce, Beli potok, Avala, Pinosava i Ripanj. Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje … Članak Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (16. maj 2022) se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...

Copyright © 2022 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.