Dan u Beogradu

Švaleri su danas, pored penzionera, najugroženija kategorija stanovništva kako u celom svetu, tako i u Srbiji. Em im preti virus korona, em preti raskid. Zatočeni u kući smišljaju danonoćno da reše problem, ali rešenja je sve manje. Ne koriste im ni iskustva iz komšiluka. Italijani, po nekim anketama prvaci sveta u preljubi, previše su zaokupljeni … Članak Švaleri i pandemija se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Hleb. Ima ga u prodavnicama ovih dana bez obzira na vanredno stanje, al‘ šta fali da znamo kako da ga napravimo sami? A šta će vam biti potrebno za hleb? Sastojci 1 kg belog brašna, oko 2 šolje tople vode, kvasac, malo praška za pecivo, so (po ukusu), šećer (1 kašičica), ulje (1 kašika). Hleb … Članak Hleb, običan, najobičniji, od belog brašna se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Od juče u 13.00 do ponedeljka u 5.00, u okviru vanrednog stanja, na snazi je potpuna zabrana kretanja, a pojačana kontrola važi u čitavoj Srbiji. Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je odlučeno da približno 10 odsto policajaca bude upućeno na godišnji odmor, kako bi bili sačuvani kao rezerva u slučaju da u … Članak Zabrana kretanja u Srbiji: Pojačana kontrola! se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Ovo su vesti dana… U Srbiji je do danas u 15.00, 5. aprila 2020, registrovano ukupno 1.908 pozitivnih na korona virus COVID-19; 51 preminula osoba. Testirano je ukupno 7.360 osoba koja je ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Do 15.00, 5. aprila, testirani su uzorci još 959 osoba od kojih je 284 uzoraka bilo pozitivno. Hospitalizovana su … Članak Vesti dana – 5. april 2020: Više od milion i 200 hiljada zaraženih u svetu se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Kako da se ne magle naočare dok nosiš masku – jedno je od najaktuelnijih pitanja za vreme vanrednog stanja… za sve koji nosi naočare. Jedan od najvažnijih saveta, pored pranja ruku, jeste da se nosi zaštitna maska ali i naočare. Oni koji već imaju cvikere su u maloj prednosti. Međutim, imaš naočare, staviš masku, posle … Članak Vanredno stanje – saveti: Kako da se ne magle naočare dok nosiš masku se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
TV nastava za učenike osnovnih škola organizovana je radnim danima na kanalima RTS 2 i RTS 3, a ovde je raspored časova od 6. do 10. aprila 2020. Za učenike osnovnih škola emituje se posebno pripremljen i adaptiran obrazovni sadržaj u skladu sa propisanim planom i programom nastave i učenja. Časovi se od 23. marta … Članak RTS 2 i RTS 3: TV nastava za učenike osnovnih škola (6-10. april 2020) se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Isplata penzija za mart 2020. za korisnike PIO fonda organizuje se od četvrtka, 2. aprila 2020, za sve kategorije penzionera. Za penzionere koji su u kategoriji „Zaposleni“ datum isplate oba dela penzija za mart 2020. je od 10. aprila preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta. Vlada Srbije najavila je da će jednokratna … Članak Isplata penzija za mart 2020. se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Kameleoni su, verovatno svi znate, životinje koje menjaju boju. Kod nas nema ovih guštera, ali tu su reke kameleoni! Ovo moje, dakako, epohalno otkriće potkrepiću sa nekoliko primera. Protekle nedelje, u moru vesti o virusu korona, objavljena je i vest da je malo poznata reka Peštan, koja se inače uliva u Kolubaru, bila azurno plava. … Članak Reke kameleoni se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Ovo su vesti dana… U Srbiji je do danas u 15.00, 4. aprila 2020, registrovano ukupno 1.624 pozitivnih na korona virus COVID-19; 44 preminule osobe. Svih pet preminulih osoba danas je muškog pola, a prosek njihovih godina je 63,2 i svi oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu bolesti. … Članak Vesti dana – 4. april 2020: Ako se ovako nastavi – najstrože restriktivne mere se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...
Novi priručnik izdavačke kuće Kreativni centar je Efikasna komunikacija u vrtiću koji je napisala Nevena Lovrinčević, a ilustrovao Dušan Pavlić. „Imajte na umu to da niste svemogući i da ne možete rešiti sve problemske situacije, bar ne onako kako biste možda želeli. Ali ako radite najbolje što u nekom trenutku možete – i to je … Članak Kreativni centar: Nevena Lovrinčević – Efikasna komunikacija u vrtiću se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.