Kultura vesti

Predstava „Naš sin“ biće premijerno izvedena 11. juna na specifičnoj lokaciji, u porodičnom stanu, na adresi Bulevar Despota Stefana 7 u okviru Hartefaktovog festivala.
Read more...
U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u Valjevu otvorena je izložba crteža i slika istaknutog akademskog slikara Momčila Mome Antonovića (1938-2019).
Read more...
Odjek koji je imala svečana premijera opere „Aida” na Petrovaradinskoj tvrđavi nije se zadržao samo u granicama Srbije.
Read more...
Dan smrti Šabana Bajramovića, kralja romske pesme, obeležen je i ove godine svirkom Crnih Mambi, benda koji predvođen Nebojšom Saitovićem - Nešom Saitom, čuvaju tradiciju njegove l muzike.
Read more...
Mladi violončelista iz Srbije Petar Pejčić, ostvario je istorijski uspeh za našu zemlju i region na jednom od najprestižnijih međunarodnih muzičkih takmičenja „Kraljica Elizabeta“, osvojivši peto mesto.
Read more...
Izložba ArtWalks Experience (Umetnost u pokretu), umetnice Milene ZeVu, biće otvorena 10. juna u prostoru Silosi, na Dorćolu.
Read more...
U beogradskom "Krsmancu" večeras i sutra održaće se pretpremijera i premijera popularnog dela Branislava Nušića "Miš".
Read more...
Beograd je grad u kojem muzika ima značajnu ulogu. Jako sam srećan što me beogradska publika uvek dočeka otvorenog srca, kaže italijanski džez i soul pevač Mario Biondi pred svoja dva beogradska koncerta.
Read more...
Jugoslovenska kinoteka u ponedeljak uveče je uručila nagrade „Zlatni pečat“ glumici Veri Čukić i direktoru fotografije Predragu Pegi Popoviću.
Read more...
Jugoslovenska kinoteka obeležava danas svoj dan svečanim uručenjem Zlatnog pečata, najvećih priznanja te ustanove, ovogodišnjim laureatima glumici Vera Čukić i snimatelju Predrag Pegi Popoviću.
Read more...


Новинар, књижевни критичар и колумниста Игор Мандић преминуо је у 82. години, јављају хрватски медији.
Read more...
Књига Горане Раичевић "Агон и меланхолија - живот и дело Милоша Црњанског", у издању Академске књиге из Новог Сада, овогодишњи је добитник награде "Никола Милошевић", коју додељује Радио Београд 2 за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије.
Read more...
У оквиру дана духовне културе Русије у Србији публици у Смедереву вечерас се представио ансабл "Девојке из Вороњежа" сплетом песама, фолклорним тачкама и инструменталним нумерама. Иначе овај ансабл своје наступе је имао у више од 40. земаља света свих континената, а својом песмом и игром освојили су бројне награде у Русији и иностранству.
Read more...
У оквиру фестивала културе младих Србије у Књажевцу за најбољег песника до 30 година старости проглашена је Анђела Ђокић из Београда.
Read more...
Споразум о дигитализацији Мирослављевог јеванђеља, најстаријег сачуваног српског ћириличног рукописа, потписан је у Народном музеју у Београду.
Read more...
У организацији крушевачког Културног центра и месне заједнице у селу Бела Вода код Крушевца, познатом по ретком камену, одржава се 45. пут Беловодска розета, традиционална манифестација у славу пешчара. Од 1989. установљена је награда "Беловодска розета", која се додељује истакнутим личностима које су допринеле развоју српске културе и уметности и очувању историјских и духовних вредности.
Read more...
Павла Зелића шира јавност упознала је протекле године првенствено као фармацеута, али није мали број оних који га знају и као писца фантастике, филмског и стрип сценаристу и критичара. Приче су му објављиване у књижевним и популарним часописима и антологијама у земљи и региону, а већина је сада у књизи "Дум-дум".
Read more...
Дом културе Студентски град и театар "Талија" и овог чета организују Летњи позоришни маратон за децу. Представе се одржавају викендом на летњој сцени ДКСГ. Фестивал, на којем учествују позоришне групе из целе Србије, има хуманитарни карактер.
Read more...
Председник Србије Александар Вучић угостио је чувеног светског диригента Зубина Мехту, који ће сутра одржати гала концерт са Београдском филхармонијом.
Read more...
Жири 66. "Стеријиног позорја" одлучио је већином гласова да награда за најбољу представу припадне "Ако дуго гледаш у понор" у режији Златка Паковића, Регионалног позоришта Нови Пазар и Културног центра Нови Пазар.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2022 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.