Kultura vesti

Sa dalekog Islanda nam večeras, na Apgrade premijerno u Beograd dolazi Kiasmos u DJ izdanju, prestižni favorit niza značajnih svetskih festivala, od Sonara do Reworksa.
Read more...
U Jugoslovenskom dramskom pozorištu danas su počele probe predstave Putujuće pozorište Šopalović.
Read more...
"Star Wars - Uspon Skajvokera" (Star Wars The Rise Of Skywalker) je filmski spektakl o kome bruji svet, i koji svi sa nestrpljenjem iščekujemo. Epizoda IX biće zaključak priče koja se stvara preko 40 godina!
Read more...
Ljubitelji savremene književnosti okupili su se u velikom broju u knjižari Vulkan na promociji romana Posljednji muškarac Muharema Bazdulja. Tom prilikom, pored autora, prisutnima su se obratili književni prevodilac, pesnik i esejista Vladimir Janković, filmski i književni kritičar Miroljub Stojanović i urednica Vulkan izdavaštva Marija Radić.
Read more...
Velika zvezda svetske književnosti, izraelski pisac Etgar Keret predstaviće se čitaocima u Srbiji u subotu 14. decembra od 17 sati u knjižari Delfi SKC u društvu prevoditeljke Mile Gavrilović. Ovo će biti izuzetna prilika da se upoznamo sa stvaralaštvom majstora kratke forme.
Read more...
Nastavak najgledanijeg ruskog filma u Srbiji, „Led 2“, stiže u domaće bioskope za Dan zaljubljenih 14. februara kada će biti održana premijera i širom sveta.
Read more...
Odlazeći ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli odlučio je da književnika i dobitnika Nobelove nagrade za književnost proglasi "personom non grata" na Kosovu zato što je, kako navodi, Handke podržavao Slobodana Miloševića i negirao genocide na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.
Read more...
Godina 2019. je na izmaku, a decembar i ovoga puta rezervisan za omiljenu manifestaciju svih koji vole knjigu i čitanje. U petak 13. decembra od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi održaće se dvadeset prva regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.
Read more...
Stefan Đoković, mladi, multidisciplinarni umetnik, održaće solistički koncert 25. decembra u Dvorani Kolarčeve Zadužbine sa početkom u 20 časova.
Read more...
Petodnevni novogodišnji maraton Central Dance Event 2020 koji će se održati u Hangaru u Luci Beograd u periodu od 27. do 31.decembra donosi svim ljubiteljima klupskog zvuka neke od najvećih DJ imena trenutno. Jedan od njih je i Hot Since 82 koji za “Blic” govori o predstojećem nastupu i svojoj muzici.
Read more...


Више од три деценије градски хор "Рузмарин" из Лесковца негује српску изворну, духовну и староградску песму и чува је од заборава. Први диригент је био оснивач Ванђел Бадули.
Read more...
У Задужбини Илије Коларца одржано је вече поезије у част академика Матије Бећковића који је недавно прославио 80. рођендан. У збиркама "100 мојих портрета" и "Мојих 80" у издању "Новости", читали су његове песме о другима, а сада је публика имала прилику и да чује шта други кажу о њему.
Read more...
Књижевно вече „Фантастични светови Милорада Павића“ одржано је у Културном центру Србије у Паризу.
Read more...
Оркестар Суботичке филхармоније основан је пре 111 година. Због финансијских проблема, оркестар годинама није наступао и практично је био пред гашењем. Захваљујући америчкој продуцентској и дискографској кући "Парма рекордингс" која је понудила помоћ и сарадњу, синоћним концертом започет је нови живот најстарије филхармоније у земљи.
Read more...
У Галерији РТС-а представљена је књига "Много више од игре" РТС Издаваштва и Фондације "Слободан Стојановић" о једној од најпопуларнијих серија "Више од игре" на овим просторима.
Read more...
Драгослав Михаиловић и Јахина Гузељ овогодишњи су добитници књижевне "Велике награде Иво Андрић" Андрићевог института у Андрићграду.
Read more...
Промоција романа „Стајалиште 21“ аутора Аљоше Љубичића, у издању Књижевне омладине Србије, одржаће се 14. децембра у просторијама Основне школе „Јован Дучић“ са почетком у 20 часова.
Read more...
Завршена је велика интернет акција Народног музеја „Ја сам у музеју". Наградни конкурс подстицао је посетиоце да у Народном музеју потраже омиљени експонат и објаве фотографију на инстаграм мрежи.
Read more...
На великој сцени бечког Бург театра изведена је премијера „Херманове битке" Хајнриха Клајста. То је прва режија Бурговог директора Мартина Кушеја од кад је у септембру преузео ту позоришну кућу.
Read more...
Угледна глумачка награда Удружења драмских уметника Србије за животно дело "Добричин прстен" припала је истакнутној драмској уметници Мирјани Карановић.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.