National Geographic Srbija Zanimljivosti

Detaljna i opsežna studija DNK drevnih stanovnika centralnih Anda pružila je zanimljive odgovore o poreklu i genetičkoj homogenosti različitih grupa ljudi sa ovog prostora - Moče, Naska, Vari, Tivanaku i Inka.
Read more...
Područje Đerdapa je, odlukom Izvršnog saveta Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) od 10. jula ove godine, upisan na listu UNESCO Global Geoparks i proglašen prvim geoparkom u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.
Read more...
Kako su se osvajanja i istorijsko-politička previranja odrazile na "život" jedne crkve.
Read more...
Veruje se da bi krajem avgusta bilo poznato da li je efikasna i stabilna i da li može u proizvodnju koja bi zaustavila pandemiju kovida-19.
Read more...
Turski sud poništio je u uredbu iz 1934. godine kojom je istanbulska Aja Sofija pretvorena u muzej i utrla put preobražaju zgrade u džamiju uprkos međunarodnim upozorenjima protiv takvog poteza.
Read more...
Naučnici su upozorili Svetsku zdravstvenu organizaciju da u smernicama za borbu protiv novog korona virusa nije dovoljno uzeta u obzir opasnost od sitnih čestica koje lebde u vazduhu. Sad je i SZO uočila tu opasnost.
Read more...
Možda su neodoljivog izgleda, ali nisu baš komšije za poželeti, evo i zbog čega.
Read more...
Vodomara koji izvire iz vode sa malom srebrnom ribom u kljunu, "ulovio" je svojom kamerom amaterski fotograf Albert Bukhof iz Holandije.
Read more...
Jedna od najpoznatijih i najmoćnijih žena drevnog Egipta.
Read more...
U ličkom selu Smiljan, u ponoć između 9. i 10. jula 1856. godine, dočekan žestokom grmljavinom, rodio se Nikola Tesla…
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.