Svet

Вучић са Дендијасом: Чврста подршка Грчке напорима за напредак дијалога Београда и Приштине
РТС :: Вести 22-03-2023 16:47
Председник Србије Александар Вучић састао се са грчким министром спољних послова Никосом Дендијасом, који је допутовао у посету Србији.
Дачић: Стратешко опредељење европске интеграције, заслужујемо напредак
РТС :: Вести 22-03-2023 16:46
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је у Бечу да су стратешко опредељење Србије европске интеграције, као и да заслужујемо напредак. Поводом европског предлога за нормализацију односа између Београда и Приштине Дачић је истакао да је предуслов даље имплементације формирање ЗСО. Аустријски министар за европске и међународне послове Александер Шаленберг поручио је да та држава пружа пуну подршку Србији и Западном Балкану у процесу евроинтеграција.
Када дисциплиновање деце - прераста у насиље?
РТС :: Вести 22-03-2023 16:29
Тужилаштво у Панчеву предложило је суду да одреди притвор жени из тог града због сумње да је своју малолетну ћерку врeђала, везивала јој руке и избацивала на терасу. Тањуг преноси да се осумњичена бранила ћутањем. Тај случај поново је у фокус ставио проблем породичног насиља, односно физичког насиља над децом. Истраживање Вишеструких показатеља из 2020. године показује да више од 60 одсто родитеља прибегава физичкој агресији у васпитању, док је половина деце телесну казну осетила између друге и треће године живота.
Почиње месец Рамазана
РТС :: Вести 22-03-2023 16:27
Са заласком сунца почиње Рамазан, свети месец за вернике муслиманске вероисповести. Рамазански пост највећа је верска обавеза за све пунолетне, здраве муслимане који нису на путу. Ако се пропусти, обавезно се надокнађује.
Вучић честитао Рамазан: Нека овај свети месец донесе добра дела
РТС :: Вести 22-03-2023 16:26
Председник Србије Александар Вучић упутио је честитке свим верницима исламске вероисповести у Србији поводом почетка месеца Рамазана.
Уједињене нације: Више од четвртине светског становништва нема приступ пијаћој води
РТС :: Вести 22-03-2023 16:01
Нешто више од четвртине светског становништва нема приступ чистој пијаћој води, а чак 46 одсто становништва нема приступ основним санитарним потребама, наведено је у извештају Уједињених нација.
Проректор УБ: Одлука Управног суда о докторату Синише Малог прослеђена правној служби
РТС :: Вести 22-03-2023 15:44
Проректор за наставу Универзитета у Београду професор Дејан Филиповић потврдио је да су одлуке Управног суда у вези са случајем оспореног доктората министра финансија Синише Малог стигле у Ректорат.
Курти: Степен самуправљања неће бити исто што и ЗСО
РТС :: Вести 22-03-2023 14:46
Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је да је "новим споразумом" предвиђено да Србима на КиМ буде омогућен "адекватан степен едукације и самоуправљања", али да то неће бити исто са оним што предвиђају споразуми за формирање Заједнице српских општина.
Панчево, тужилаштво тражи притвор за мајку осумњичену за малтретирање ћерке
РТС :: Вести 22-03-2023 14:46
Основно јавно тужилаштво у Панчеву предложило је суду да одреди притвор Ј. М. (32) из тог града, због сумње да је своју малолетну ћерку вређала, везала јој руке и избацивала је на терасу.
Макрон поручује: Закон о пензионој реформи биће спроведен
РТС :: Вести 22-03-2023 14:34
Француски председник Емануел Макрон изјавио је да би закон о пензионој реформи требало да буде спроведен пре краја године.

 

Copyright © 2023 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.