Svet

Eksplozija u stambenoj zgradi u Njujorku – poginula jedna osoba, najmanje sedmoro povređenih
RTS :: Svet 18-01-2022 21:30
Jedna osoba je poginula, a najmanje sedam je povređeno nakon što se od posledica eksplozije gasa urušila zgrada u Njujorku. Vatrogasci i dalje gase požar u urušenoj zgradi, saopštila je vatrogasna služba.
Stoltenberg iz Nemačke upozorava Rusiju, Moskva insistira na garancijama o ne širenju NATO-a na istok
RTS :: Svet 18-01-2022 20:35
Nemačka je spremna da razgovara o zaustavljanju gasovoda Severni tok 2 ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, izjavio je kancelar Olaf Šolc nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a. I Jens Stoltenberg upozorava Rusiju - da se uzdrži od eskalacije sukoba u Ukrajini. Moskva kategorički odbacuje te tvrdnje i zahteva garancije NATO-a da se neće širiti dalje na istok.
U Poljskoj podignut nivo uzbune u sajber bezbednosti zbog terorističke pretnje
RTS :: Svet 18-01-2022 20:10
Poljska je iz preventivnih razloga podigla nivo uzbune zbog terorističke pretnje u oblasti sajber bezbednosti nakon prošlonedeljnog sajber napada na Ukrajinu.
Anders Brejvik traži puštanje na slobodu, nacistički pozdrav pred sudom
RTS :: Svet 18-01-2022 15:35
Desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik, koji je ubio 77 ljudi u Norveškoj 2011. godine, pojavio se pred sudom na saslušanju povodom zahteva da bude pušten na uslovnu slobodu.
Šest stvari koje bi trebalo da znate o Tongi, jedna je tabu
RTS :: Svet 18-01-2022 15:02
Zbog prijateljskog dočeka kapetana Džejmsa Kuka prilikom njegove prve posete 1773. godine, Tonga je poznata i kao "Prijateljska ostrva". Uprkos gostoprimstvu, jedan obred Tonganaca zauvek je i za Kuka ostao tabu. Otkrivamo šest stvari koje bi trebalo da znate o udaljenoj ostrvskoj državi koja je usled erupcije vulkana i cunamija trenutno (više nego inače) odsečena od ostatka sveta…
Avio-kompanije iz SAD upozoravaju na potencijalnu “katastrofalnu” krizu zbog nove 5G usluge
RTS :: Svet 18-01-2022 13:26
Direktori američkih avio-kompanija upozorili su da bi uvođenje nove 5G usluge moglo da dovede do "zaustavljanja" američke trgovine zbog mogućeg prizemljenja velikog broja aviona i da bi desetine hiljada Amerikanaca moglo da ostane "zaglavljeno" u inostranstvu. Uvođenje nove tehnologije u blizini aerodroma moglo bi, smatraju, da ometa kritične instrumente u avionu kakvi su radio-visinomeri.
Tonga prekrivena pepelom, preti humanitarna katastrofa posle erupcije vulkana i cunamija
RTS :: Svet 18-01-2022 11:42
Ostrvska država Tonga pretrpela je veliku štetu nakon erupcije vulkana i cunamija. Prekinut je podmorski kabl i zemlja je odvojena od ostatka sveta. Zalihe vode su zagađene, a zbog pepela koji je prekrio zemlju avioni sa humanitarnom pomoći ne mogu da slete na aerodrom. Strahuje se od moguće humanitarne krize. Potvrđeno da su stradale dve osobe, ali se ne zna da li je to konačan broj žrtava.
Ukrajina tvrdi da ima dokaze o umešanosti Rusije u sajber napade; Moskva: Živimo u svetu lažnih optužbi
RTS :: Svet 17-01-2022 20:21
Ukrajinske vlasti tvrde da imaju dokaze o umešanosti Rusije u veliki sajber napad, koji je pre nekoliko dana pogodio sajtove vlade te zemlje. Moskva to negira. Vašington najavljuje da će sa saveznicima odgovoriti - ako se optužbe Kijeva ispostave tačnima. Sjedinjene Američke Države i NATO kažu da su spremni za nastavak dijaloga sa Moskvom. U Belorusiju, stižu ruske vojne snage.
Da li je najava Džonsonove vlade o ukidanju tv pretplate skretanje pažnje sa skandala
RTS :: Svet 17-01-2022 19:09
Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona najavila je da će zamrznuti finansiranje medijske korporacije Bi-Bi-Si na dve godine i započeti debatu o tome da li bi pretplata za britanski javni servis trebalo da se nastavi u eri moderne televiziije, što je izazvalo negodovanje opozicije i optužbe za "kulturni vandalizam".
Zemljotres u Avganistanu, poginulo više od 20 osoba
RTS :: Svet 17-01-2022 19:00
Više od 20 osoba je poginulo u zemljotresu jačine 5,6 stepeni Rihterove skale koji je ranije danas pogodio zapadni Avganistan.

 

Copyright © 2022 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.