Svet

Seks-turizam, kad savest ode na odmor
RTS :: Svet 12-08-2022 21:11
Mnogim ljudima je cilj turističkog putovanja - potraga za seksualnim avanturama. Pritom u žrtve seks-turizma spadaju i maloletnici. Mnoge turističke destinacije, međutim, odbijaju da se pozabave tim problemom.
Bivši nemački kancelar Šreder tužio Bundestag
RTS :: Svet 12-08-2022 16:46
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, koga u Nemačkoj sve više prozivaju zbog, kako se tvrdi, proruskih stavova, podneo je tužbu protiv donjeg doma nemačkog parlamenta, Bundestaga, u kojoj traži da mu se, kao bivšem šefu vlade, vrate privilegije.
Teške optužbe na račun nemačke policije – samoodbrana ili preterano nasilje
RTS :: Svet 12-08-2022 14:48
Četiri policijske intervencije, četiri mrtve osobe. Sve u jednoj sedmici. U Nemačkoj se ponovo raspravlja o policijskom nasilju i rasizmu, pre svega zbog 16-godišnjeg izbeglice koji je ubijen iz automatske puške.
Tramp: Podržavam objavljivanje naloga za pretres mog imanja
RTS :: Svet 12-08-2022 12:56
Bivši američki predsednik Donald Tramp poručio je da se neće protiviti objavljivanju naloga kojim je agentima FBI omogućeno da pretresu njegovu kuću u Mar-a-Lagu na Floridi, ranije ove nedelje.
Odnosi Ukrajine i Kine, ima neka tajna veza
RTS :: Svet 12-08-2022 11:20
Narodna Republika Kina je u dve decenije nakon raspada Sovjetskog Saveza iz Ukrajine uvezla mnoštvo naprednih sovjetskih vojnih tehnologija za proizvodnju ratnih brodova, aviona i raketa, kao i hiljade inženjera i drugih stručnjaka specijalizovanih za vojnu industriju. Danas Ukrajina je za Peking pre svega veliki snabdevač žitaricama i važno saobraćajno čvorište na novom Putu svile, na kojem se korišćenjem železnice želi obezbediti brži i jeftiniji protok kineske robe na tržišta Rusije i Evropske unije.
Rajaner: Era jeftinih karata od 10 evra je završena
RTS :: Svet 11-08-2022 15:14
Zbog rata u Ukrajini povećane su cene naftnih derivata, a naročito kerozina, koji je poskupeo i do šest puta. Niskotarifna kompanija "Rajaner" objavila je da je era jeftinih karata od 10 evra završena.
Uhapšen četvrti član "Bitlsa" Islamske države
RTS :: Svet 11-08-2022 11:21
Ejn Lesli Dejvis uhapšen je na aerodromu Luton nakon što je deportovan u Veliku Britaniju iz Turske. Optužen da je četvrti član ćelije Islamske države poznate kao "Bitlsi", a na teret mu se stavljaju krivična dela terorizma iz 2014. godine i posedovanje vatrenog oružja u svrhe povezane sa terorizmom, saopštilo je tužilaštvo.
Samouk radio autopsije u Kanzasu, zabranjen mu je rad
RTS :: Svet 11-08-2022 11:16
Muškarcu iz Kanzasa osuđenom za vršenje ilegalnih obdukcija trajno je zabranjen rad u toj saveznoj državi i naloženo mu je da plati kaznu od oko 700.000 dolara, saopštio je državni tužilac.
Poplavljena Dolina smrti u SAD, bujice vode u “zemlji ekstrema” jednom u hiljadu godina
RTS :: Svet 11-08-2022 09:59
Nedavne obilne kiše u Dolini smrti izbacile su krhotine preko puteva, oštetile infrastrukturu i odnele automobile. Meteorolozi za taj događaj kažu da se dešava jednom u hiljadu godina.
Vatrena odmazda u Meksiku – zbog hapšenja lidera, članovi kartela palili prodavnice i automobile
RTS :: Svet 10-08-2022 22:11
Pripadnici kartela su zbog hapšenja njihovog lidera zapalili desetine vozila i pojedine lokale i blokirali puteve u meksičkim državama Halisko i Guanahuato. Prema izveštajima, jedan član kartela je poginuo, a najmanje pet ih je uhapšeno.

 

Copyright © 2022 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.