Srbija vesti

Jagodina pokazuje zašto je UNESKO uvrstio srpsko kolo u red svetske kulturne nematerijalne baštine
Blic online 18-08-2019 22:23
I ove prijatne nedeljne večeri u prelepom ambijentu jagodinskog izletišta Potok, a u okviru tradicionalne manifestacije "Jagodinsko kulturno leto", u organizaciji Skupštine grada Jagodine, kao i svake nedelje razvilo se veličanstveno srpsko kolo, važan segment srpske kulturne tradicije, koje je i UNESKO uvrstio u red svetske kulturne nematerijalne baštine.
SVI PUTEVI VODE U ŠABAC Čivijaška republika čeka goste od 12. do 14. septembra
Blic online 18-08-2019 15:27
Šabačka čivijada kao belosvetski vašar humora i satire, kulturno - turistička manifestacija koja se od 1968. godine tradicionalno održava u Šapcu svake godine pre Malogospojinskog vašara, ove godine trajaće od 12. do 14. septembra.
VALJEVCI OŽIVELI KORZO Mesto gde je rođena Bećkovićeva "Vera Pavladoljska"
Blic online 15-08-2019 22:08
To je bilo mesto gde smo se kibicovali, upoznavali i zaljubljivali. To je bilo mesto gde je rođena jedna od najlepših srpskih ljubavnih pesama ikada "Vera Pavladoljska". Tako se korzoa u Valjevu sećaju znameniti Valjevci, džez muzičar Jovan Maljoković, košarkaš Branko Kovačević i akademik Matija Bećković.
NESVAKIDAŠNJI POROĐAJ U LAJKOVCU Beba Mila nije mogla da čeka, RODILA SE AUTOMOBILU SVOJE MAJKE
Blic online 15-08-2019 14:19
Beba Mila Đurić nije čekala da stigne do valjevskog porodilišta, već je na svet došla na parkingu ispred lajkovačkog Doma zdravlja i to u automobilu svoje majke!
"SKAKALI SU PO MOM SINU, SKIDALI MU ODEĆU" Otac osnovca očajan zbog zlostavljanja, u školi kažu da je za njih ovaj slučaj "ODAVNO ZAVŠREN"
Blic online 14-08-2019 07:00
Moj sin je od prvog razreda, već tri godine, vrlo često doživljavao razna ponižavanja, od skidanja pantalona do udaranja sveskama po glavi, tvrdi Predrag Bajić iz Gornjeg Milanovca.
Parking u Kraljevu ima 600 kvadrata, vredi 7 miliona dinara, a zbog sudskog procesa ZVRJI PRAZAN
Blic online 12-08-2019 19:41
Javni parking iza zgrade Osnovnog suda u Kraljevu već duže od godinu dana stoji zatvoren. Razlog je tužba vlasnika zemljišta podneta protiv grada Kraljeva jer su sagradili parking na mestu koje je po Zakonu o restituciji vraćeno naslednicima.
Marković u Guči: Bez trube nema veselja u Srbiji
Blic online 11-08-2019 15:48
- Ovo je 59. Sabor trubača u Guči i jedan od najstarijih festivala tradicionalne muzike na svetu. Bez trube nema veselja u Srbiji. I kada se dete rodi i kada su krštenja u crkvi i kada su venčanja i svadbe, truba je tu da razveseli. Srpska truba se koristila i za vreme ratova i sa trubom su Srbi branili srpska ognjišta. Moja poruka je : „Da se više nikada ne zarati i da trubu koristimo samo u veselju - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je obišao 59. Sabor trubača u Guči.
POŽAR NA DEPONIJI I DALJE GORI Prijepolje okovano dimom, gradom se širi neprijatan miris
Blic online 09-08-2019 14:04
Vatra na deponiji Stanjevine u Prijepolju i dalje gori, uprkos naporima Vatrogasno-spasilačke jedinice koja natapa deponiju vodom.
Rudar iz Bora koga je zatrpalo više od tone zemlje oporavlja se i kaže da će OPET U JAMU
Blic online 06-08-2019 16:46
"Možda je i malo više od tone zemlje palo na mene. Zatrpalo me celog. Radi se o velikoj količine zemlje, tek sada postajem svestan, jer sam tada izgubio svest. Mogao sam da izgubim život, ali ipak, živ sam zdrav sam, hvala Bogu."
I “DRAGONERO” STIŽE U TVRĐAVU Zvezde stripa na niškoj “Striporami”
Blic online 06-08-2019 11:15
Đuzepe Mateoni (Giuseppe Matteoni), zvezda izdavačke kuće „Sergio Bonelli Editore“, autor naslovnica i crtač strip serijala Dragonero, kao gost međunarodnog festivala stripa i popularne kulture „Striporama 2019”, koji po peti put organizuju Nišvil džez festival (2.-11.avgust) i niška striparnica “Južni Darkwood”, prvi put će posetiti Srbiju.

 

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.