Srbija vesti

MASOVNO PROSIPAJU MLEKO NA ULICE Meštani valjevskih sela čekaju dalekovode tri decenije: Struje nestane kad god je nepogoda LETI ILI ZIMI
Blic online 22-01-2022 07:43
Meštani Gornjih i Donjih Leskovica kod Valjeva bili su tri dana bez struje kad je pao poslednji sneg, zbog čega su stočari prosipali na stotine litara mleka. I ne samo tada - problemi sa strujom traju tri decenije, a meštani tvrde da im je rešenje uvek obećavano pred izbore.
JOŠ 4 DANA ZA PRIJAVU Opština Prijepolje u zakup nudi više od 50 hektara oranica i pašnjaka, ovo su uslovi
Blic online 21-01-2022 10:00
Opština Prijepolje ponudila je u zakup na 15 godina ukupno 55,42 hektara pašnjaka i oranica u državnoj svojini. Rok za prijavu je 25. januar, a oglas o zakupu objavljen je na zvaničnom sajtu Opštine. Prispele ponude otvaraju se 2. februara tačno u podne, kada će se i znati imena zakupaca.
Besplatan vrtić, dupliran iznos koji majke dobijaju nakon porođaja: NOVE MERE za podsticaj rađanja od ove godine važe u Užicu
Blic online 21-01-2022 06:37
Od početka godine svakoj rođenoj bebi u Užicu sleduje 10.000 dinara umesto 5.000 hiljada, koliko je to bilo prošle godine. Majke trećeg i svakog sledećeg deteta mogu računati na 55.000 dinara, što je sa pomenutih 10.000 za svako rođeno dete iznos od 65.000 dinara.
VATROGASAC ZAKASNIO NA NAJVAŽNIJI ZADATAK Od Vladanovog doma ostalo je samo zgarište: "Teško je kada u jednom danu izgubite krov nad glavom koji ste kućili 20 godina"
Blic online 20-01-2022 06:35
Život jednog vatrogasca obeležen je mnogim strahotama koje nose vatrene stihije, koje ponekad mogu da dovedu do kobnih razmera, ukoliko heroji u uniformi i crevom u rukama ne stignu u poslednji čas. Ceo svoj radni vek Vladan Janićijević gasio je požare i spasavao tuđe domove od vatrene stihije i u tome uspevao, ali jedini poraz u njegovom životu, gde je zakasnio na intervenciju jeste da spasi svoj dom.
ZLATIBOR ZAVEJAN Vozačima se savetuje oprez i smanjena brzina kretanja
Blic online 17-01-2022 23:55
Zlatibor je oko 22 sata zahvatila snažna vejavica koja je do sada nanela desetak centimetara novog snega.
"GRAD NAS JE GUŠIO, PRIRODA NAS JE POVUKLA SEBI" Sara i Saša su prestonicu zamenili varošicom i tvrde da se nijednog trenutka nisu pokajali
Blic online 15-01-2022 22:58
Malo je mladih koji se odluče na povratak iz prestonice u provinciju, ali kada to učine oni koji su rođeni i živeli u Beogradu, to zaista izaziva pažnju i čuđenje. Junaci naše priče su dvoje mladih – Sara Dragićević i Aleksandar Radovanović, koji odnedavno žive u Vlasotincu.
KAKO JE DEBI ZAVOLELA SARMU Ljubav prema Nenadu dovela je Amerikanku na Zlatibor. Sada žele da njenim sunarodnicima pokažu lepote naše zemlje
Blic online 15-01-2022 14:36
U spokoju i pitomini zlatiborskih livada i borova, daleko od vreve metropola, zaželi se neretko Debi Roko gužve i svetla San Dijega, Stenovitih planina rodnog Kolorada, meksičke i japanske kuhinje. Nostalgiju u njoj privremeno utiša "ljubiški vozić" – oval pun pite, pršute, sira, proje...
NAJHLADNIJA TAČKA SRBIJE Ovde je 2006. godine izmereno čak skoro 40 stepeni ISPOD NULE, meštani danas: "Navikli smo, iz kuće se izlazi samo kad se mora"
Blic online 15-01-2022 07:35
Srbiju su okovali ledeni dani, temperature retko u kom gradu da pređu u plus, ali ipak zna se gde je najhladnije i "najledenije". Peštersku visorovan već odavno nazivaju srpskim Sibirom i to sa razlogom, jer je 2006. godine upravo na tom području u selu Karajukića bunari izmereno rekordnih -39,5.
Spas pronašla u prirodi: Mirjana tvrdi da je izlečila upalu pluća i bronhitis zahvaljujući NAJNEOBIČNIJOJ MASTI ZA KOJU STE ČULI
Blic online 14-01-2022 06:23
U prirodi su se godinama unazad pronalazili lekovi za razna oboljenja, mnogi melemi, čajevi, tinkture proizvodi su iz prirode dok se neke životinjske masnoće mogu koristiti kao obloge ili masti. Pri samom pomenu jazavca pomislimo na štetočinu koja živi u zemlji, međutim, možda će vas iznenaditi da se mast od ove životinje koristi kao isceljujići melem.
SRBIJA DOČEKALA NOVU GODINU PO JULIJANSKOM KALENDARU: Vo na ražnju u Gračanici, najduža trobojka u Kosovskoj Mitrovici, a u Beogradu vatromet i laser šou (VIDEO)
Blic online 14-01-2022 00:37
I dok su proslavu po gregorijanskom kalendaru obeležili dobar provod, spektakularan vatromet i gužve, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, u Beogradu i mnogim drugim gradovima u Srbiji otkazani su organizovani dočeci na trgovima.

 

Copyright © 2022 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.