Znanost

Na svečanosti dodjele nagrada u Bruxellesu održanoj na Međunarodni dan žena povjerenik Europske komisije Carlos Moedas i potpredsjednica Europskog parlamenta Mairead McGuinness objavili su imena četiriju dobitnica Nagrade Europske unije za inovatorice 2017. koja... The post Nagrada Europske unije za inovatorice 2017.: Prvo mjesto – Michela Magaš appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Milja za 4 minute, Tony Hawkov okret za 900 stupnjeva, rekordni rezultati Bebe Rutha… Sve nabrojano smatrano je nemogućim, dok jednog dana izuzetni sportaši svjetsku javnost nisu uvjerili u suprotno. Čeka li nas sličan... The post Što treba poduzeti kako bi trčali maraton ispod 2 sata? appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Ono što je narod od davnina iskustveno spoznao, znanost je potvrdila: pčelinji proizvodi – med, propolis, pelud i matična mliječ liječe i osnažuju organizam. Medicina je potvrdila njihova antibakterijska, antiseptička i antioksidativna svojstva.  Med... The post Dnevna doza zdravlja – Upoznajte pčelinje proizvode appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Matematički nomad Paul Erdos  rođen je u Budimpešti 1913., a preminuo je u Varšavi 1996. Smatra se jednim od najutjecajnijih svjetskih matematičara 20. stoljeća. Njegovi najvažniji radovi objavljeni su na područjima teorija grafa, kombinatorike,... The post Matematički nomad Paul Erdos appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Neki od najsposobnijih, najinteligentnijih i najvrjednijih ljudi koje poznajete pate od poremećaja koji ih prisiljava da sebe vide kao nekompetentne, nisko inteligentne i lijene individue. Uvjereni su da su do svoga položaja došli nezasluženo... The post Što je sindrom uljeza i kako ga se riješiti? appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Orašasti plodovi nezaobilazan su dio ljudske prehrane, bilo samo kao grickalice ili dodaci jelima; bogati su omega 3 kiselinama, vitaminima i mineralima te s obzirom i na kaloričnost, izvor su energije. Pomažu jačanju kose... The post Orašasti plodovi u službi zdravlja appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Dok čitate ove redove ekipa okupljena oko projekta STEMI izlaže svoj proizvod na najvećem svjetskom tehnološkom sajmu. CES (Consumer Electronics Show) je sajam na kojem se već tradicionalno okupljaju najnovije tehnološko-inovatorske nade iz čitavog... The post Što je STEMI? Upoznajte hrvatskog predstavnika na CESu appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Autopilot Teslinog Modela X reagirao prije nego su bili vidljivi znakovi opasnosti. Teslin novi Autopilot 8.0 koristi radar kako bi pratio aktivnosti automobila ispred i iza njega, pokušavajući tako izbjeći opasnosti koju vozač ne... The post Teslin autopilot predvidio nesreću prije nego se dogodila appeared first on Znanost Blog.
Read more...
Astronomi vjeruju kako je više od 90% materije u svemiru sačinjeno od nevidljive tamne tvari. Žena kojoj možemo zahvaliti za ovo otkriće umrla je na u 88 godini. Zvala se Vera Rubin. Posmrtne počasti... The post Vera Rubin, znanstvenica zaslužna za potvrdu postojanja tamne tvari, umrla u 88. godini appeared first on Znanost Blog.
Read more...
MRI je kratica za magnetic resonance imaging, tj. stvaranje slike pomoću magnetske rezonancije. To je dijagnostička tehnika koja se koristi za stvaranje vrlo detaljnih slika unutrašnjosti ljudskog tijela, u svrhu otkrivanja bolesti ili medicinskih... The post Kako funkcionira MRI (uređaji za magnetsku rezonanciju)? appeared first on Znanost Blog.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.